Kılıçdaroğlu'dan öğretmenlere mektup   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-24-2010 (13:36)   Son Mesaj: 11-24-2010 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    11-24-2010

    Kılıçdaroğlu'dan öğretmenlere mektup

    Kılıçdaroğlu'dan öğretmenlere mektup


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlere hitaben yazdığı mektupta, yasalar, yönetmelikler çıkarmanın, ders programlarını değiştirmenin, okul binalarını yenilemenin, inşa etmenin, önemli olmakla birlikte, asıl önemli olanın öğretmenler olduğunu belirtti.

    Kılıçdaroğlu'nun öğretmenlere ulaştıramadığı mektubunu, CHP il başkanları kendi illerinde düzenledikleri basın toplantılarıyla duyurdu.
    CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı da yaptığı toplantıda, Kılıçdaroğlu'nun mektubunu okudu.

    Yıldızlı, Öğretmenler Günü dolayısıyla Kılıçdaroğlu'nun öğretmenlere özel olarak mektup yazdığını, bu mektupla sevgi ve saygılarını iletmek istediğini, bunun için de CHP Meclis Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan öğretmenlerin isim listesi ve görev yaptığı okulların adresini istediğini anlattı.

    Öğretmenlerin okul adreslerinin ''esirgendiğini'' öne süren Yıldızlı, bu nedenle Kılıçdaroğlu'nun mektubunu 81 il başkanlığında düzenlenen toplantılarla duyurma kararı aldıklarını belirtti.

    Yıldızlı, daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmenlere yazdığı mektubu okudu.

    Mektubuna, ''Kendinizi ve yaşamınızı, memleketinizin ufuklarına bilginin, gerçeğin, faziletin ışıklarını yaymakla görevli bir varlığa dönüştürmüş olan sizler, bizler için geleceğe dönük ümitlerin, güvenin, dahası geleceğin mimarlarıdır'' diye başlayan Kılıçdaroğlu, ''O nedenle sizlerin bu büyük görevi yerine getirmede aşılamayacak engellerle karşılaşmamanızı sağlamak bizlerin temel görevidir'' ifadesine yer verdi. Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin çalışma koşullarının, eğitimin en yüksek derecede etkinliğini sağlayacak nitelikte olması ve öğretmenlere kendilerini tümüyle mesleksel uğraşlarına adama olanağı verecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

    Öğretmenlerin ekonomik açıdan sorunlar yaşamasının, eğitim öğretim ortamında fiziki yetersizliklerle boğuşmasının kabul edilebilir bir durum olmadığı görüşüne yer veren Kılıçdaroğlu, bu durumu ortadan kaldırmanın asli görevleri olduğunu bildirdi.

    Mektubunda, eğitim öğretimin temelinin de öğretmen olduğunun farkında olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, öğretmenliği toplumda saygın bir meslek olmaktan çıkaran uygulamalara şiddetle karşı çıktıklarına işaret etti.

    Sözleşmeli öğretmenliği kaldırmanın da acil görevleri olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, mektubunda şu görüşlere yer verdi:

    ''Bugünkü uygulamalar devam ettikçe eğitimde başarı için temel koşullardan biri olan öğretmenin mesleğine adanmışlığını sağlayacak koşulların hazırlanması mümkün olmayacaktır.

    Yasalar, yönetmelikler çıkarmak, ders programlarını değiştirmek, okul binalarının şeklini yapısını yenilemek, yeni tarzda binalar inşa etmek, önemli olmakla birlikte eğitim sorunlarını çözmede bir yere kadar önemlidir. Asıl önemli olan eğitim sürecinin tümünü işlevsel kılacak olan siz öğretmenlersiniz. Siz nasılsanız eğitiminiz de öyledir.''

    Öğretmenlerin her yönden güven içinde çalışmasını sağlamanın en önemli görevlerinden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in öğretmenlerine inandıklarını ve güvendiklerini ifade etti.

    Kılıçdaroğlu, mektubunun sonunda Öğretmenler Günü'nü kutladı.

    CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı, mektubu okuduktan sonra yaptığı açıklamada ise öğretmenlerin sorumluluk duygusu gelişmiş, okuyan, araştıran, emeğe saygılı yurt ve insan sevgisiyle yoğrulmuş, çağdaş kuşaklar yetiştiren değerli varlıklar olduğunu söyledi.

    Yıldızlı, zor koşullar altında da olsa meslek coşkusunu yitirmeden, aydınlanma savaşında engel tanımayan öğretmenlerin gününü kutladıklarını ifade etti.




    Kılıçdaroğlu'dan öğretmenlere mektup Yorumları