Cumhurbaşkanı Gül, İsviçre'ye gidecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-24-2010 (11:54)   Son Mesaj: 11-24-2010 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    11-24-2010

    Cumhurbaşkanı Gül, İsviçre'ye gidecek

    Cumhurbaşkanı Gül, İsviçre'ye gidecek


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Doris Leuthard'ın daveti üzerine, 25-26 Kasımda İsviçre'ye gidecek.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın İsviçre'ye gidecek.
    Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Gül'ün, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Doris Leuthard'ın daveti üzerine, 25-26 Kasımda İsviçre'ye bir devlet ziyareti gerçekleştireceği belirtildi. Ziyaretin, Türkiye'den İsviçre'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olması bakımından tarihi önem taşıdığı vurgulandı.

    Açıklamada, ''İsviçre ile ikili ilişkilerimiz son yıllarda önemli bir ivme kazanmıştır. İki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliğinin önümüzdeki dönemde daha da ileriye taşınması yönünde iki tarafta da güçlü bir irade ve kararlılık mevcuttur'' denildi.

    Açıklamaya göre Gül'ün İsviçre ziyaretine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri, akademisyenler ve medya mensuplarından oluşan üst düzey bir heyet refakat edecek.

    İsviçre'de Konfederasyon Başkanı Doris Leuthard ile görüşecek olan Gül, Kantonlar Meclisi Başkanı Forster-Vannini'yi kabul edecek ve Federal Konsey üyeleriyle temaslarda bulunacak. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve uluslararası platformlarda işbirliğinin yanı sıra, Türkiye ve İsviçre'yi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacak.

    İsviçre Konfederasyonu Başkanı, Federal Konsey üyeleri ve resmi heyetlere hitaben İsviçre Ulusal Meclisi'nde bir konuşma yapacak olan Gül, Zürih'te Türkiye ve İsviçre arasında ekonomik işbirliği imkanlarının değerlendirileceği üst düzey bir toplantıya katılacak, ''çevreyle uyumlu teknolojiler'' konusunda çalışmalar yürüten Cleantech Forumu'nun resmi açılışını Leuthard ile birlikte gerçekleştirecek.

    Cumhurbaşkanı Gül, Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya gelecek.




    Cumhurbaşkanı Gül, İsviçre'ye gidecek Yorumları