Marmara'da lodos deniz trafiğini etkiledi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-24-2010 (09:57)   Son Mesaj: 11-24-2010 (09:57)    Cevap: 0    Gösterim: 592  

    11-24-2010

    Marmara'da lodos deniz trafiğini etkiledi

    Marmara'da lodos deniz trafiğini etkiledi


    Çanakkale Boğazından geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 37 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker lodos nedeniyle yollarına devam edemedi.

    Lodos, Marmara Denizi'nde ulaşımı olumsuz etkiledi.
    Çanakkale Boğazından geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 37 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan lodos ve akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle yollarına devam edemedi.

    Fırtınanın sabah saatlerinde etkisini kaybetmesiyle 28 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker Şarköy'den demir alarak Çanakkale Boğazı'ndan geçmek üzere Gelibolu istikametine doğru yol aldı. 9 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.

    Öte yandan, Çanakkale Boğazı'ndan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden ve Yunanistan'a gitmekte olan 67 metre uzunluğunda 1.780 grostonluk ''Agat'' isimli römorkörün çektiği Panama bandıralı 5 bin 235 grostonluk 52.4 metre boyunda ''Gsp Satürn'' isimli dev Petrol Platformu da, Çanakkale Boğazı'ndaki olumsuz hava koşulları nedeniyle geçişine izin verilmeyince, boğazdan geri dönerek Şarköy açıklarına demirledi.

    Geceyi Şarköy açıklarında demirli geçiren platformun hava koşullarının iyileşmesi ardından geçişine izin verileceği öğrenildi.




    Marmara'da lodos deniz trafiğini etkiledi Yorumları