Mustafa Koç'tan 'koç gibi' IMF itirafı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-24-2010 (09:19)   Son Mesaj: 11-24-2010 (09:19)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    11-24-2010

    Mustafa Koç'tan 'koç gibi' IMF itirafı

    Mustafa Koç'tan 'koç gibi' IMF itirafı


    Küresel krizin süper devletleri esir aldığı 2008'de, Türkiye'nin IMF ile stand-by anlaşması yapması için TÜSİAD yönetimiyle birlikte ısrarcı olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'tan itiraf geldi.

    Faruk Erdem'in haberi

    Geçtiğimiz yılın başından bu yana Türkiye, 'IMF ile anlaşalım mı anlaşmayalım mı' tartışmalarına odaklanmıştı. Özellikle iş dünyasından bir kesim IMF ile 2008'de biten stand-by anlaşmasının yenilenmesi ve kredi alınması konusunda ısrar ederken, hükümet kanadı buna yanaşmıyordu.

    Sonunda anlaşmanın yenilenmeyeceğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan açıkladı. Türkiye, hükümetin hazırladığı Orta Vadeli Program ile yoluna devam etti. IMF ile anlaşma yapılması konusunda ısrarlı açıklamalar yapan iş dünyası örgütlerinin başında ise patronlar kulübü TÜSİAD geliyordu. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı olan Mustafa Koç, yaptığı bir açıklamada, "IMF'den alınacak 30-40 milyar doları nasıl elimizin tersiyle ittiğimizi anlayamadığını" söylemiş, anlaşmanın gerektiği görüşünü savunmuştu.
    SEÇİM HARCAMASI OLMAZ

    Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile dün Bursa'da sohbet imkanı bulduk.
    Birçok konuda açıklamalarda bulunan Mustafa Koç, IMF ile ilgili görüşlerini de bizimle paylaştı.
    Bugüne kadar IMF anlaşmasından yana görüşler açıklayan Koç, dün yanlış yaptıklarını itiraf etti. "Bugüne kadar hep IMF olsun olsun dedik" diyen Koç, şöyle devam etti: "Hakikaten bir daha söyleyeyim; IMF'siz de çok iyi bir şekilde yönettiler şimdiye kadar. Ben bundan sonra da ciddi bir seçim ekonomisi uygulanıp harcamalar artacak, musluklar açılacak diye düşünmüyorum."

    GIPTA EDİYORLAR
    Mustafa Koç ekonomideki gelişmeleri değerlendirirken, çok önemli bir sınavdan geçtiğimizi söyledi. Koç, krizin 2008 sonundan itibaren gündemin en önemli maddesi olduğunu, bugün artık normalleşme sürecinin yaşandığını anlattı. İyimser bakışla birlikte temkini de elden bırakmamak gerektiğini belirten Koç, "Avrupa'ya göre Türkiye çok avantajlı konumda. Geçtiğimiz gün Sao Paulo'daydım. Yabancıların Türkiye'yi gıpta ile izlediklerine şahit oldum" dedi.

    Takvim




    Mustafa Koç'tan 'koç gibi' IMF itirafı Yorumları