Vekiller Kılıçdaroğlu'na açık açık söyledi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-23-2010 (23:34)   Son Mesaj: 11-23-2010 (23:34)    Cevap: 0    Gösterim: 647  

    11-23-2010

    Vekiller Kılıçdaroğlu'na açık açık söyledi

    Vekiller Kılıçdaroğlu'na açık açık  söyledi


    Yargıtay'ın 'Değişiklik yapın' dediği kurultay konusunda milletvekillerinin nabzını yoklamaya devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki odasında bazı milletvekilleri ile görüştü.

    Kurultay konusunda nabız yoklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"na, milletvekilleri, "Kurultay yapılacaksa bir an önce yapılmalı. Kurultay yapılırsa rahat edersiniz" dedi.

    Edinilen bilgiye göre milletvekillerinin büyük bir bölümü Parti Meclisi"nin yenileneceği bir kurultayın yapılmasını istedi. Bazı milletvekilleri Tüzük"te de değişikliklerin yapılmasını talep etti.
    -"PM YENİLENMEZSE, LİSTE GARANTİSİ VERMENİZ GEREKİR"-

    Edinilen bilgiye göre Muğla Milletvekili Ali Arslan, "Kurultayı bir an önce yapsanız iyi olur. Yapmazsanız o zaman PM"deki bazı kişileri milletvekili sıralamasında söz vermeniz gerekir. Aksi takdirde rahat çalışamazsınız" dedi.

    -"KURULTAY BİR AN ÖNCE YAPILMALI"-

    Aydın Milletvekili Fatih Atay"ın da, "Kurultay bir an önce yapılmalı. Aydın"da 17 ilçeyi dolaştım, kurultay istiyorlar. Yaparsanız, bir an önce yapmanız gerekir. Televizyon kanallarında Parti Meclisi üyesi olarak bazı kişiler konuşuyor. Dün yapılan bir konuşma çok seviyesizdi. Ardından genel başkan yardımcısı telefonla bağlanmak zorunda kaldı. Bunlara son vermek için kurultayın yapılması gerekir" dediği belirtildi.

    -"TÜZÜK"TE DEĞİŞİKLİK YAPILMALI"-

    Edinilen bilgiye göre Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de, "PM ve tüzük kurultayı yapılmalı. Genel başkan yüzde 20 ile aday gösteriliyor. Bu oran çok fazla. Yüzde 5"e çekilmeli" dedi.

    -"İSTEYEN DE VAR, İSTEMEYEN DE"-

    Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı, kurultay konusunda, "Bazı milletvekilleri istiyor, bazıları istemiyor. Yapılsın diyen de var, yapılmasın diyen de var" değerlendirmesini yaptı.

    -VEKİLLER ANKETE TEPKİ GÖSTERDİ-

    Bu arada CHP"li bazı vekiller, anket yapılacağına yönelik haberlere tepki göstererek, "Böyle şey olur mu? Biz milletvekiliyiz. Görüşümüz alınır. Anket olmaz" dedi.

    Bu arada CHP"li üst düzey bir yetkili il başkanlarına dağıtılan anket formunun milletvekillerine gelecek hafta verileceğini ifade etti.(ANKA)




    Vekiller Kılıçdaroğlu'na açık açık söyledi Yorumları