Mustafa'nın 76'ncı ameliyatına yakın takip   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-23-2010 (18:08)   Son Mesaj: 11-23-2010 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    11-23-2010

    Mustafa'nın 76'ncı ameliyatına yakın takip

    Mustafa'nın 76'ncı ameliyatına yakın takip


    Rize'de, 8 yıl önce su yerine yağ çözücü içtiği için yemek borusu yanan ve mideden sıvı mama ile beslenen 10 yaşındaki Mustafa Sancaktutan'a bir destek de Rize Sağlık İl Müdürlüğünden geldi.

    Rize'de 2002 yılında annesi ile birlikteyken su zannettiği yağ çözücüyü içen ve midesi yanan Mustafa Sancaktutan (10), bugüne kadar 75 ameliyat geçirdi.
    Bu süreçte midesinin yarısı alınan ve son 4 yıldır mideden sıvı mama ile beslenen küçük Mustafa, yapılan tetkiklerinin sonuçlanmasının ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi'nde 76. ameliyatını olmaya hazırlanıyor.

    Ailesi maddi imkansızlıklar içinde bulunan ve anne Sinem Sancaktutan'ın süt satarak tedavi masraflarını karşılamaya çalıştığı Mustafa'ya, Rize Sağlık İl Müdürlüğü sahip çıkarak gerekli maddi ve manevi desteğin sağlayacağını açıkladı.

    İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mustafa Sancaktutan'ın sağlık durumu ve ailesinin maddi sıkıntılarıyla ilgili haberleri basından takip ettiklerini belirtti.

    Bunun üzerine hemen harekete geçtiklerini ve konuyla ilgili iki aile hekimi görevlendirdiklerini anlatan Tepe, ''Hekimlerimiz, ameliyat öncesi ve sonrası Mustafa'yı sürekli takip edecekler. Sağlığına kavuşması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Maddi, manevi her türlü desteği sağlayacağız'' dedi.

    Ailenin çeşitli yardımlar aldığını ifade eden Tepe, şöyle konuştu:

    ''Aile yeşil kart ile sağlık hizmeti alıyor. Anne Sinem Sancaktutan süt satarak çocuğunun masraflarını karşılamaya çalışıyor. Sosyal Hizmetler Vakfı aracılığıyla çeşitli destekler sağlanmış. Ancak 8 yılda 75 ameliyat geçiren bir çocuk ve bununla yaşayan bir aile. Bunun altından kalkmak kolay değil. Aile ile görüştük. Kendilerine bu süreçte her türlü sorunları ile ilgileneceğimizi ifade ettik. Ameliyatı gerçekleştirecek doktor ile konuştuk. Küçük Mustafa'nın her türlü derdi ile yakından ilgileneceğiz. Mustafa artık bizim himayemizde.''




    Mustafa'nın 76'ncı ameliyatına yakın takip Yorumları