Annesi, babası, kardeşi vefat eden erlere 10 gün izin   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-23-2010 (17:58)   Son Mesaj: 11-23-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 1055  

    11-23-2010

    Annesi, babası, kardeşi vefat eden erlere 10 gün izin

    Annesi, babası, kardeşi vefat eden erlere 10 gün izin


    TBMM Genel Kurulunda, askerlik görevini yerine getirirken annesi, babası, kardeşi vefat eden erlere 10 gün izin verilmesini de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı gündemin ön sırasına alındı.

    Genel Kurulda, gündemdışı konuşmaların ardından, AK Parti'nin grup önerisi ele alınarak kabul edildi.
    Buna göre askerlik görevini yerine getirirken annesi, babası, kardeşi vefat eden erlere 10 gün izin verilmesini de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı ile Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı ile Irak Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı Arasında Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İş Birliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı gündemin ön sıralarına alındı.

    Genel Kurul, 7 Aralık Salı günü 15.00-21.00, 1, 2, 8 ve 9 Aralık Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

    TBMM Genel Kurulunda ayrıca, Türkiye ile Kamerun ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında Parlamentolararası Dostluk Grupları kurulması kabul edildi.

    Öte yandan, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in, özürlü istihdamıyla ilgili İş Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi ise reddedildi.




    Annesi, babası, kardeşi vefat eden erlere 10 gün izin Yorumları