Gelibolu Yarımadası'nda alan kılavuzluğu eğitimi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-23-2010 (15:57)   Son Mesaj: 12-07-2010 (15:15)    Cevap: 1    Gösterim: 888  

    11-23-2010

    Gelibolu Yarımadası'nda alan kılavuzluğu eğitimi

    Gelibolu Yarımadası'nda alan kılavuzluğu eğitimi


    Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü'nce, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, iki dönem halinde alan kılavuzluğu eğitimi verilecek.

    Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü İsrafil Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki grup halinde düzenlenecek kursa, şu ana kadar 250 kişinin başvuru yaptığını söyledi.
    Eğitimlerin, Çam Burnu mevkisindeki Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılacağını belirten Erdoğan, kursun 10-31 Ocak 2011 tarihleri arasında gerçekleşeceğini bildirdi.

    Erdoğan, kursa son başvuru tarihinin 26 Ekim olduğunu ifade ederek, ''Kabul edilecek kişiler, oluşturulan komisyonca Alan Kılavuzlarının Seçimi, Eğitimi, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte belirtilen kriterlerin yanı sıra, milli park sınırları içinde en az bir yıldır ikamet edenler ile herhangi bir işte çalışmayanlar arasından olacak'' dedi.

    Alan kılavuzluğu eğitiminin ilkinin 2004 yılında gerçekleştiğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

    ''Problem olan bazı hususlar, revize edilip, yeni bir yönetmelik çıkarıldı. Bakanlıktan alınan 100 kişilik alan kılavuzu olurunu yeni yönetmelik doğrultusunda ilanen duyurduk. Talepleri topluyoruz. Cuma günü mesai saati bitimine kadar talepler kabul edilecek. Yönetmeliğe göre, başvuru sayısının yüzde 20 fazlasını kabul edebileceğiz. Eğitimlerin bilimsel olması açısından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile işbirliği yapacağız.''




    Gelibolu Yarımadası'nda alan kılavuzluğu eğitimi Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  12-07-2010, 15:15

    --->: Gelibolu Yarımadası'nda alan kılavuzluğu eğitimi


    Kısaca Galibolu Tarihinden söz edersek:

    I. Dünya Savaşı Çanakkale Deniz ve Kara Muharebelerinin yapıldığı yerler Gelibolu Yarımadası içerisindedir. Ayrıca batık gemiler, toplar, siperler, kaleler ve burçlardan ve savaşla ilgili yüzlerce başka kalıntıdan oluşan geniş bir yelpazenin yanı sıra 60.000'i aşan Türk şehidinin ve yine 250.000'i aşan Avustralya, Yeni Zelanda, İngiliz ve Fransız askerlerinin savaş mezarları ve anıtları buradadır.

    Gelibolu Yarımadası Tarihî Millî Parkı

    Kabatepe Tanıtma Merkezi

    Muharebe alanları, savaş mezarları, anıtlar ve savaşla ilgili kalıntılar "tarihi sit alanı" ve "kültürel varlık" olarak tescil edilmiştir bizde Gallipoli Tours & Troy Tour, Private, Daily, Sightseeing, Anzac adresi olarak bizim tarihimizin dönüm noktalarından biri olan galibolu ya siz degerli tarih ve gezi tutkunlarina 2002 yılından beri faliyet gösteren ve tursab A belgesine sahip firmamız tur ve gezi programları yapmaktadır.