BDP, Öcalan'a karşı Baydemir'e sahip çıktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-23-2010 (15:36)   Son Mesaj: 11-23-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    11-23-2010

    BDP, Öcalan'a karşı Baydemir'e sahip çıktı

    BDP, Öcalan'a karşı Baydemir'e sahip çıktı


    Silahlı mücadeleyle bir yere varılamayacağı konusunda yaptığı açıklamalarının ardından 'üstü çizildiği' ve Öcalan'ın tepkş gösterdiği Osman Baydemir'in istifa edeceği konuşuluyor. BDP Eşbaşkanı Kışanak'a soruldu.

    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osmanı Baydemir krizi BDP ile Öcalan'ı karşı karşıya getirdi.
    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, "Silahlar miadını doldurdu" sözleri üzerine Öcalan'ın "Ya özeleştiri yapsın ya da görevi bıraksın" resti sonrası BDP belediye başkanına sahip çıktı.

    BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak "Öcalan düşüncelerini açıklamakta sonuna kadar özgürdür. Beni de başkasını da eleştirebilir. Eşbaşkan olarak ben ve Sayın Baydemir görevinin başındadır" dedi.

    Öcalan'ın sözleri sonrası BDP içinde istifa tartışmaları başladı. Bir grubun başta Baydemir olmak üzere Eşbaşkan Kışanak'a istifa baskısında bulunduğu ileri sürüldü.

    Milletvekilleri konuyla ilgili sessiz olmayı tercih ederken ısrarlı sorular üzerine sadece Eşbaşkan Gültan Kışanak grup konuşması sonrası kısa bir değrelendirme yaptı.

    25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla kadın sorunu merkezli bir konuşma yapan Kışanak asıl gündemlerinin bu olduğunu söyledi ama üst üste gelen sorular üzerine şunları ifade etti:

    "Sayın Osman Baydemir Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Görevinin başındadır. BDP'nin Eşbaşkanı benim. İstifa olsa önce benim haberim olur. Medya senaryo yazıp bize gerçekmiş gibi sormasının anlamı olmadığını düşünüyorum.

    Parti içinde istifa baskısı olduğu yönündeki iddiaları da reddeden Kışanak şöyle devam etti:

    "Öcalan da bir insan düşüncelerini açıklamakta sonuna kadar özgürdür. Kendi düşüncelerini açıklamıştır. Beni de başkasını da eleştirir. Yeniden neden kamuoyu gündemine taşıyorsunuz. Eş başkan olarak buradayım, Sayın Baydemir de görevinin başındadır."

    Baydemir: Türklerin de Kürtlerin de önü aydınlık

    Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, terörist başı Abdullah Öcalan'ın bazı gazetelerde yer alan ifadeleri ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Kürtlerin ve Türklerin önünün aydınlık olduğunu söyleyen Baydemir, bir muhabirin, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Size Diyarbakır'da kaburga ısmarlamak istiyorum." yanıtını verdi.

    İnanç Turizmi Zirvesi Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Zirveye; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, farklı dini cemaat kanaat önderleri ve davetliler katıldı.

    Panelistlerin konuşmasının ardından verilen öğle yemeği arasında Osman Baydemir gazeteciler tarafından soru yağmuruna tutuldu. Öcalan'ın kendisi ile ilgili ifadelerinin sorulması üzerine Baydemir, "Çok teşekkür ediyorum, gündemimiz inanç turizmi, gündemimiz hoşgörü, barış, insanlararası diyalog bence germemek gerekiyor. Ne olduğunu açıkçası bilmiyoruz. Bence sıkıntı yok. Bütün darlıkların sonucu ferahlık ve aydınlıktır. Ülkemizin önü de Türklerin önü de Kürtlerin önü de inşallah aydınlıktır, ferahlıktır." diye konuştu.

    "Bugün benden görüş beklemeyin." diyen Baydemir, "Konumuz inanç turizmi, Diyarbakır turizmde hak etmiş olduğu yere gelmek istiyor. 2010-2023 Kültür Bakanlığımızın turizm eylem planı içinde yer almak istiyoruz. Bu talebimizi kamuoyuna duyurun. Kentimiz Diyarbakır marka kenttir. Hepinizi Diyarbakır'a davet etmek istiyorum."şeklinde konuştu.




    BDP, Öcalan'a karşı Baydemir'e sahip çıktı Yorumları