Şener: İktidar yanlışlarında azgınlaşmaktadır   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-23-2010 (15:34)   Son Mesaj: 11-23-2010 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 371  

    11-23-2010

    Şener: İktidar yanlışlarında azgınlaşmaktadır

    Şener: İktidar yanlışlarında azgınlaşmaktadır


    BBP'yi ziyaret eden Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, iktidarın hiç bir şekilde eleştirilemediğini, sivil toplum kuruluşları ve medyanın sessiz kaldığını ileri sürdü.

    Şener, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'yu ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Şener, Topçu ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.
    Demokratik toplumlarda ''eleştiri'' kavramının çok önemli bir unsur olduğuna dikkati çeken Şener, Türkiye'de ise iktidarın bu kavramı, baskı ile ortadan kaldırdığını savundu.

    İktidarın hiç bir şekilde eleştirilemediğini, sivil toplum kuruluşları ve medyanın sessiz olduğunu ileri süren Şener, ''Eleştirilemeyen iktidar yanlışlarında azgınlaşmaktadır'' dedi.

    Görüşmede, Yunanistan'ın kıta sahanlığını 12 mile çıkardığı iddialarının yanında ''Füze Kalkanı Projesi''ni de değerlendirdiklerini anlatan Şener, projenin Türkiye'nin güvenliği ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını kaydetti. Şener, ''Bu proje Türkiye'yi tarafı olmadığı bir çatışmanın, savaş alanı haline getirmektedir. Füze kalkanı Türkiye'nin bağımsız dış politika inisiyatifini yok etme anlamına gelmektedir'' ifadelerini kullandı.

    Şener, ''seçimlerde ittifak yapma konusu görüşüldü mü?'' sorusu üzerine, konunun gündeme gelmediğini bildirdi.

    Her partinin seçim taktiklerinin olduğunu belirten Şener, ilerleyen süreçte kendilerinin de seçimlere yönelik girişimlerinin olacağını kaydetti.

    Topçu da BBP olarak milletin sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme getirmeye çalıştıklarını belirterek, ''Yanlışın karşısında, doğrunun yanında oluruz'' dedi.

    ''Türkiye, dost ve kardeş ülkeleri tedirgin, tehdit edecek konseptlerin dışında olmalıdır. Ancak, Türkiye bu hali ile ABD'nin bir cephesi, AB'nin kenar ülkesi gibi görünüyor'' diyen Topçu, ''Füze Kalkanı Projesi''ne karşı olduklarını ifade etti.

    Topçu, halkoylaması öncesi ve sonrasında yurt gezileri yaptıklarını anımsatarak, ''Bu gezilerimizde gördük ki vatandaşlarımız bizi Mecliste görmek istiyor. Ben 13 Eylülden beri 'milli demokratik merkez çatı' projesini dillendiriyorum. Bu çatı fikri bir manifesto ile milletin karşısına çıkarsa iktidar olur. Bu çağrımızı yineliyoruz, bölücüler hariç, her parti ve şahısla görüşürüz'' diye konuştu.

    Topçu, CHP ve BDP'nin seçim ittifakı iddialarına ilişkin bir soru üzerine ise CHP'nin daha önce de aynı yönde işbirliği yaptığını, ancak konunun iki partinin bileceği bir şey olduğunu söyledi.




    Şener: İktidar yanlışlarında azgınlaşmaktadır Yorumları