TÜSİAD YİK Başkanı Koç görevi bırakacak mı?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-23-2010 (14:23)   Son Mesaj: 11-23-2010 (14:23)    Cevap: 0    Gösterim: 429  

    11-23-2010

    TÜSİAD YİK Başkanı Koç görevi bırakacak mı?

    TÜSİAD YİK Başkanı Koç görevi bırakacak mı?


    TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç'un Ocak ayında görev süresinin bittiği söyledi. Devam edip etmeyeceği soruna Boyner, şu cevabı verdi:

    Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç'un normal şartlarda Ocak ayında görev süresinin sona ereceğini belirterek, bundan sonraki isim için ''Bugüne kadar her zaman daha önceki başkan yardımcılarından veya YİK Kurulundaki arkadaşlardan oldu. Bir değişiklik olacağını zannetmiyorum'' dedi.
    Boyner, Edirne'de düzenlenen ''Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü Toplantısı'' sonrasında gazetecilerin Mustafa Koç'un TÜSİAD YİK Başkanlığı'nı bırakacağı konusuna ilişkin soruları üzerine, ''Henüz Mustafa Bey ile görüşme imkanım olmadı.

    Kendi ağzından da birşey duymadım. Normal şartlarda Ocak ayında Mustafa Bey'in görev süresi bitiyor. Ama nasıl olacağı, kendisinin düşüncelerini henüz bilmiyorum'' şeklinde konuştu.

    YİK Başkanlığının nasıl belirleneceği sorusuna da Boyner, ''Bugüne kadar her zaman daha önceki başkan yardımcılarından veya YİK Kurulundaki arkadaşlardan oldu. Bir değişiklik olacağını zannetmiyorum'' yanıtını verdi.

    TÜSİAD'ın isim değişikliğine dair ise Boyner, ''Yönetim Kurulu'nda isim değişikliği henüz daha görüşülmedi. Başkanlar Konseyi'nde görüşmelerle ilgili basına sızan bilgiler var.

    Böyle bir gerek var mı, bazı üyelerden talepler var. Bunlar değerlendirildi ama Yönetim Kurulunda henüz karara bağlanmış birşey yok. Şu anda kesin bir karar henüz yok'' diye konuştu.

    Ümit Boyner, 40. yıl için hazırlıkların sürdürüldüğünü kaydederek, bunların Genel Kurul'da kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.




    TÜSİAD YİK Başkanı Koç görevi bırakacak mı? Yorumları