Erdoğan'a göre CHP-BDP ittifakının tarihi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-23-2010 (13:34)   Son Mesaj: 11-23-2010 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    11-23-2010

    Erdoğan'a göre CHP-BDP ittifakının tarihi

    Erdoğan'a göre CHP-BDP ittifakının tarihi


    Ak Parti Grubunda konuşan Başbakan Erdoğan, füze savunma sistemi konusundaki iddialara net cevap verdi. 'CHP-BDP ittifakı' konusundaki tartışmaları da değerlendiren Erdoğan, iki partiyi geçmişteki demeçleri ile vurdu.



    Erdoğan, ''Seçime girebilmek için, barajı geçebilmek için her yol mübahtır anlayışı kimseye fayda sağlamaz'' dedi.
    Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kurban Bayramını kutladı, Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş'un vefatı dolayısıyla başsağlığı dileklerini yineledi.

    Başbakan Erdoğan, iktidarları döneminde eğitim alanında yapılanlara değinerek, şimdi Fatih Projesi ile bilgisayar teknolojisinin sınıflara girdiğini belirtti ve ''Artık kara tahtaya veda ediyoruz'' diye konuştu. Erdoğan, ilk etapta 608 bin öğretmenin de ileri teknoloji konusunda hizmet içi eğitime alınacağını dile getirdi.

    ''SEÇİME GİREBİLMEK İÇİN, BARAJI GEÇEBİLMEK İÇİN HER YOL MÜBAHTIR ANLAYIŞI KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ''

    Muhalefeti eleştiren Erdoğan, CHP ve MHP'nin daha önce iktidar ortağı olduğunu, ''Eğitim konusunda hiçbir politikaları bulunmadığını'' söyledi. ''CHP'nin eğitim politikası ikna odalarıdır'' diyen Erdoğan, CHP'nin eğitim ve demokratikleşme konusundaki tutumunu eleştirdi.

    ''CHP ve BDP'nin nasıl bir ilişki içerisine gireceklerini halkımız merak ediyor'' diyen Erdoğan, Anayasa değişikliği sürecinde CHP ve BDP'nin tutumunun ''örtüştüğü'' görüşünü dile getirdi.

    -''SİYASET İLKELİ OLMAYI, DÜRÜST OLMAYI, TUTARLI OLMAYI GEREKTİRİR''

    Erdoğan, şöyle konuştu:

    ''Seçime girebilmek için, barajı geçebilmek için her yol mübahtır anlayışı kimseye fayda sağlamaz. Siyaset ilkeli olmayı, dürüst olmayı, tutarlı olmayı gerektirir. Milli değerlere yaklaşım, inanç özgürlüğü, laiklik, Sosyalist Enternasyonal gibi konularda iki partinin üst yönetiminin zaten örtüştüğünü zaten biliyoruz. Ama biz şunu da merak ediyoruz. Acaba, CHP, BDP'nin Paris'te Sosyalist Enternasyonalde terör örgütünü meşrulaştırma girişimlerine nasıl bakıyor, bunu nasıl değerlendiriyor. Acaba, BDP, CHP'nin Ergenekon avukatlığı konusunda ne düşünüyor.''

    -''AK PARTİ DİYARBAKIR'A GİDİP FARKLI, İZMİR'DE GİDİP FARKLI KONUŞMUYOR''

    ''AK Parti Diyarbakır'a gidip farklı, İzmir'de gidip farklı konuşmuyor'' diyen Erdoğan, partisinin her zaman milletin diliyle konuştuğunu ve milletin diliyle konuşacağını söyledi. Erdoğan, partisinin Türkiye'yi geliştirirken, dönüştürürken aslında siyaseti de dönüştürdüğünü dile getirdi.

    Erdoğan, siyaseti bir halkla ilişkiler, imaj çalışması olarak değil, halkın sorunlarına çözüm olarak gördüklerini ifade ederek, ''Biz bu aziz milletle çıkar birliği değil, gönül birliği, kader birliği yaptık'' dedi.

    Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

    "Biz hayatta sadece üç kişinin elini öperiz. Bunlar anne-baba ve öğretmenlerimizdir. Bne her birinin saygıyla ellerinden öpüyorum.

    Dün eğitim adına çok önemli bir adım attık. Dün bailattığımız teknolojiyi iyileştirme ve fırsatları artırma projesi, kısa adıyla Fatih projesini uygulamaya koyduk. Artık kara tahtaya veda ediyoruz. Bu eğitim sistemimizde bir devrimdir. 608 bin öğretmene hizmet içi eğitim vereceğiz. Biz göz boyama veya populizm peşinde değiliz. Biz ne aldanan olacağız ne aldatan olacasğız diyoruz. Ömrü kara tahta önünde geçmiş birileri var ki Ak Parti'ye laf atmaya devam ediyor.

    Biz her şeyin önüne eğitimi koyduk ve Türkiye'ye ilkleri yaşatmaya devam ediyoruz. Bizim eğitim alanında yakaladığımız noktaya muhalefetin hayali bile yetişemez. Biz de muhakllefet açık arama peşinde... 227 bin öğretmenin ataması gerçekleştirdik. Meeclis'te bizi eleştirenler bu rakamlara dikkat etsinler. Artan derslik sayısına rağmen biz buunları gerçekleştirdik. Biz 120-170 kişilik sınıflarda okuduk. Ama daha bitmedi. Atmamız gereken adımlarımız var.

    Dün ulaştırma bakanımıza da talimat verdim. Milli Eğitim Bakanlığı ile 300 bin dersliğin daha derhal tamamlanmasını istedik. Okul öncesi eğitime yoğunlaşmalıyız.

    Buyrun CHP ve MHP'ye hodri meydan. Eğitim için öğretmenler için ortaya koydukları projelerini anlatsınlar. Daha da ileri götürüyorum hayallerini anlatsınlar. CHP'nin eğitimden anladığı yasaklar olmuştur kılık kıyafet olmuştur. CHP'nin eğitim politikası ikna odalarıdır. Şimdi sıkılmadan ikna odalartı diye bir şey bizde yok yapmadık diyorlar. Bu konuda mağdur olanlar mahkemelere gidiyor. Tek tip insan yetiştirmenin acı deneyimlerini gördük. CHP tek tip insan yetiştirme dışında eğitime ilişkjin tek bir hayal kurmamıştır.

    CHP'nin daha 6-7 ay önce Kürt sorunna nasıl baktığını biliniyor. BDP ile görüşmelerimize nasıl tepki, verdiklerini ve iftiralarını gördük. Bir statükonun en büyük savunucusu, diğeri statükodan en büyük dert yanan diğer uzantısı... CHP-BDP'nin nasıl platonik aşk yaşadıklarını bayram ziyaretlerinde gördük. CHP, ile BDP'nin platonik aşkı referandum oylamasında ortaya çıktı. İttifakın ilk adımları orada atıldı.

    Acaba BDP mi stotükodan medet umuyor, CHP mi etnik milliyetçilikten medet umuyor. CHP etnik milliyetçiliğe kayıyor. CHP ve BDP'nin üst yönetimin örtüştüğünü biliyoruz. Ak Parti Diyarbakır'da ne söylediyse İzmir de de aynısını söylüyor. Ak Parti Doğu ve Güneydoğu meselesine oy kaygısıyla yaklaşmıyor. Şimdi çarşı pazar dolaşmalarını görünce memnun oluyoruz. Milletin sesine kulak vermeye başladılar. Asıl olan millete kulağını açmak değil gönlünü açmaktır.

    Siyasi geçmişimizde zikzaklar yok. Türkiye'ye yaşatılmış acılar yok. Populizm ve taklitçilerin yatsıya varmadan foyaları ortaya çıkacak. Siyaset bizim için imaj çalışması veya halkla ilişkiler çalışması değildir. Tek parti zihniyetlerinden kurtulamayanlar bu ülkeye hizmet edemezler. Ülke içinde kısır bir vizyona sahip olanlar ülke dışında bu vizyonsuzluğunu saklama zahmetinde bile bulunmuyor.

    Mavi Marmara olayında bu millet tek yürek olmuşken, anamuhalefet lideri İsrail televizyonuna ülkesini şikayet edebiliyor.

    Füze savunma sistemi ile ilgili ciddi bilgi eksikliği var. Bu ülkenin başında Ak Parti iktidarı var. Bu iktidar kimseyi bu ülkenin değerleriyle oynattırmaz.

    Alınan kararlar bizim için son derece tatminkar olmuştur. Türkiye ağırlığını hissettirmiş. Türkiye'nin vurguladığı konular yerine getirilmiş ve kayda geçmiştir. NATO bir salkdırı değil savunma sistemidir. Mutabakat kaygılarımızın giderilecek şekilde oluşmuştur. Füze savunma sistemi tüm ülkelerin hakları savunulacak şekilde kurulmuştur. Hiç bir ülkenin tehdit kaynağı olarak hedef gösterilmemesi konusu özellikle belirtilmiştir. İran'la ilgili söylenenler hedef saptırmaktan başka bir şey değildir. Fransa'nın İran ısrarı Sarkozy'nin biz kediye kedi deriz sözü mubalağatadan öte değildir. Biz de zaten kediye kedi deriz. Savunma sitemi konusu yeni bir şey değildir. İranlı dostlarımız verile mücadele konusunda bize teşekkür ederken birilerine ne oluyor. Bu 10 yıllık bir konudur. Türkiye bir cephe ülkesi değildir. Olmayacaktır. Biz bu gelişmeleri komşu ülkelerimizle istişare içinde yaptık. Komşularımızın Türkiye ile ilgili bir sıkıntısı yoktur. Bizim temel prensibimiz dost kazanmaktır. Türkiye her zaman ilkeli ve dürüst olmuştur.

    Dün nasıl eksen kaydı diyenler lkkara propaganda yapıyorsa bugün komşularımızla aramızı bozmaya çalışanlar aynı propagandayı yapıyor. Herkes emin olsun. Türkiye Cumhuriyeti değerlerinden ve ulusal çıkarlarından asla taviz vermez. NATO kararları oybirliği ile alınır. Milletimizin içine sinmeyen hiçbir karara bu millet evet demez. Hedef olarak herhangi bir ülke belirtilmemiştir.

    Biz zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu sistemin sürdürülebilir olmadığını söylüyoruz.

    Tüm dünyada maaşlar dondurulurken ve düşürülürken, ekonomide çeşitli kısıntılara gidilirken biz emekli ve çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik. Ülkelerin ekonomileri tek tek çökerken biz ekonomimizi dimdik ayakta tuttuk.

    TOPBAŞ'A KÜRSÜDE TEŞEKKÜR

    BM üyesi 192 ülkenin 136'sından binlerce yerel yönetimin üyesi olduğu Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatının (UCLG) yeni başkanı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'ı tebrik ediyorum. Kendisi 3 yıl bu görevde bulunacaklar. (Erdoğan, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile birlikte kürsüye davet ettiği Topbaş'ı tebrik etti.)"

    -GENEL MERKEZDE TOPLANTI-

    Öte yandan, AK Parti Grubu bu akşam genel merkezde yeniden toplanacak.

    AK Parti Grup Başkanlığından yapılan duyuruda, parti grubunun saat 21.30'da, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacağı belirtilerek, tüm bakan ve milletvekillerinin toplantıda hazır bulunması istendi.

    AYRINTILAR GELECEK




    Erdoğan'a göre CHP-BDP ittifakının tarihi Yorumları