Gürsel Tekin, canlıda BDP darbesi yaptı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-23-2010 (13:14)   Son Mesaj: 11-23-2010 (13:14)    Cevap: 0    Gösterim: 405  

    11-23-2010

    Gürsel Tekin, canlıda BDP darbesi yaptı

    Gürsel Tekin, canlıda BDP darbesi yaptı


    BDP ile ittifakın masaya yatırıldığı Ahmet Hakan'ın programına, CHP PM üyesi Karaca'nın katılmasına kızan Gürsel Tekin, canlı yayında adeta darbe yaptı. Karaca'yı azarlayıp Ahmet Hakan'a program bitsin talimatı verdi.



    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CNNTürk'de AHmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programına telefonla bağlanarak, CHP ile BDP arasında ittifak konusunu tartışan CHP Parti Meclis Üyesi Korkmaz Karaca'ya fırça attı, Ahmet Hakan'a da adeta "programı sonlandırın" talimatı verdi.
    CNN Türk Televizyonu'nda CHP ile BDP arasındaki ittifak konusu tartışıldı. Programa katılan CHP PM Üyesi Korkmaz Karaca'ya CHP Genel Başkan Yardımcı Gürsel Tekin telefonla bağlanarak tepki gösterdi. Tekin, bir iki gazetenin açmış olduğu tartışmaya birkaç partili arkadaşının katılmasıyla lüzumsuz ve manasız bir tartışma yaşandığına işaret etti. Tekin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ifadelerine rağmen konunun tartışılmasının kendisini rahatsız ettiğini belirterek, "Sizden ricam olmayan bir şeyi tartışmayalım. İttifak, işbirliği nereden çıkıyor? PM üyesi arkadaşımız, Genel Başkan'ımızın açıklamasına rağmen böyle bir tartışmanın içine niye giriyor anlamıyorum. CHP tartışılacak, sorgulanacak bir parti değildir. CHP'de her partide olduğu gibi farklı görüşler olabilir. PM üyesi olan arkadaşımızın böyle bir tartışmanın içine girmesi ne kadar ayıptır. Böyle zeminlerde CHP'nin tartışılmayacağını bilmelisin. CHP'nin bir kültürü var." ifadelerini kullandı.

    BENİ DİNLE, BU YETKİYİ KİMDEN ALDIN

    Korkmaz Karaca ise kendisinden önce başka Parti Meclis üyelerinin açıklamalarının olduğunu hatırlatarak, "Ben üvey evlat mıyım?" diye Tekin'e tepki gösterdi. Karaca'nın konuşmasına devam etmesi üzerine Tekin, sesini yükselterek, ''Beni bir dinler misin Korkmaz!..'' dedi. Tekin, olmayan bir şeyin tartışıldığına işaret ederek, partinin kurumsal kimliliğiyle ilgili açıklamaları Genel Başkan'ın yapacağını vurguladı. Tekin, Karaca'ya bu açıklamaları yapma yetkisini nereden aldığını sordu.

    Tekin, CHP ile BDP arasındaki ittifak konusunu manşetlerine taşıyan gazetelere de tepki gösterdi. Tekin, Ahmet Hakan Coşkun'dan programın bitirmesini de istedi. Hakan ise 'Siz ciddi ve saygın bir programsınız. Haftaya ben gelip CHP ile ilgili sorularınızı yanıtlarım. Ama rica ediyorum bu tartışmaya son verin lütfen' diyen Tekin'e 'Zaten süremiz doldu, programı bitirmek üzereydik. Siz söylediğiniz için değil ama, süremiz bittiği için kapatıyoruz' diyerek programı kapattı.




    Gürsel Tekin, canlıda BDP darbesi yaptı Yorumları