Dünya, 'çatırdayan aileye' çözüm arıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-23-2010 (10:54)   Son Mesaj: 11-23-2010 (10:54)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    11-23-2010

    Dünya, 'çatırdayan aileye' çözüm arıyor

    Dünya, 'çatırdayan aileye' çözüm arıyor


    5 Kıtadan ve 48 ülkeden 600'ü aşkın akademisyen Antalya’da din, gelenek ve modernite bağlamında aile kurumunun problemlerini masaya yatıracak.

    Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) bünyesinde yer alan Kültürlerarası Diyalog Platformu (KADİP), Kadın Platformu ve Diyalog Avrasya Platformunun birlikte düzenlediği uluslararası konferansın üst başlığı "Din, Gelenek ve Modernite Bağlamında Bir Değer Olarak Aile"
    26/27 Kasım 2010 tarihlerinde Açılışını Başbakan Tayyip Erdoğan"ın yapması beklenen konferans, Antalya Rixos Tekirova Otel"inde gerçekleştirilecek. İki gün sürecek konferansta "toplumun en küçük yapısı olan ailede neler oluyor? Mendil satarak para kazanması istenen, istismar edilen ya da televizyona emanet edilen çocuklar, sarsılan değerler, çatırdayan yuvalar ve boşanan çiftler, cinayete varan aile içi şiddet... Bütün bunlara durup seyirci mi kalacağız? Yoksa dünyanın önde gelen fikir adamları ve aydınları ile sorunları tespit ederek, çözüm organlarını bu önemli meseleye dâhil ederek probleme çare mi arayacağız?" gibi pek çok sorunun cevabı aranacak.

    Türkiye"de gerçekleştirilecek ve çapı itibari ile bir ilke imza atacak olan Uluslar arası Aile Konferansında ailenin karakterini oluşturan çok kültürlülük, yoksulluk, eğitim, sokak çocukları, medya, aile danışmalığı, aileye ilişkin devlet politikaları, göç, din ve çok eşlilik ve evlilik gibi birçok mesele ele alınacak.

    KONFERANSIN İLK MEYVESİ: AİLE AKADEMİSİ

    GYV, 26-27 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştireceği konferanstan edineceği birikimler sonucu yepyeni bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor: "Aile Akademisi" adı verilen bu yeni oluşum ile evlenmeyi düşünen gençlerden evli çiftlere kadar geniş bir yelpazeye, "Psikolojik destek", "Aile için iletişim," "Çocuk bakımı ve beslenmesi" vs gibi onlarca konuda alanında isim yapmış akademisyenler, pedagoglar ve psikologlar kurs verecek. İçinde çalıştayların, yemek pişirme derslerinden, ebru çalışmalarına vs kadar bir çok konuda programların bulunacağı Aile Akademisi, mezunlarına Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verecek. Böylece bilinçli bireyler, bilinçli aileyi, bilinçli aile de bilinçli bir toplumu oluşturmayı amaçlıyor.

    Tebliğci, Müzakereci ve Key-Note Konuşmacıları 48 Farklı Ülkeden Geliyor

    Dünyanın her yerine ulaşmayı hedefleyen konferans koordinatörleri; Asya, Avrupa, Afrika, Okyanusya, ve Amerika'dan, Hindistan, Çin, Japonya, Rusya, Rusya/Tataristan, Pakistan, Endonezya, Singapur, Malezya, Bangladeş, Moğolistan, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, Tacikistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tayland, Tayvan, G. Kore, İngiltere, Türkiye, Bulgaristan, Litvanya, Romanya, Almanya, Arnavutluk, Polonya, Ukrayna, Ukrayna/Kırım, Belarus, Moldova, Danimarka, İsviçre, İtalya, Bosna Hersek, Kenya, Senegal, Güney Afrika, Mısır, Nijerya, Fas, Kanada, ABD, Brezilya ve Arjantin, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan adademisyenleri buluşturmaya hazırlanıyor.

    Temel Konferans Temaları

    Birbirinden farklı ve ilginç başlıkların işleneceği Aile konferansındaki temel temalar şu şekilde gerçekleşecek:

    "Yeniçağ"da Türkiye"de ve Dünyada Aile

    Aile ve Toplumun "Doğal" Dayanakları

    Ebeveyn -Çocuk İlişkisi

    Aile ve Evlilik Kavramı

    "Kadın Kimliği" Açısından Aile

    Kitle İletişim Araçları ve Aile

    Eğitim/Öğretim ve Aile

    Ahlaki Açıdan Medya ve Aile

    Çok Kültürlülük ve Aile

    Din ve Çokeşlilik

    Din ve Kadın Hakları

    Tüketim Alışkanlıkları ve Aile

    Dünyeviliğin Aile Yapısı Üzerindeki Etkileri

    Aileye İlişkin Devlet Politikaları ve Hukuki Problemler

    Avrupa Birliği Politikaları Çerçevesinde Aile

    Aile üzerinden "Hayata Saygı"

    Cinsel Özgürlük ve Aile

    İnsan Doğası ve Aile

    Aileyi Etkileyen İdeolojik Akımlar

    Göç, Etnisite ve Aile

    Bakımevleri ve Aile

    Toplumsal Psiko-Hijyen ve Aile

    Aile Danışmanlığı

    Sokak Çocukları Ve Ailenin Önemi

    Özürlülük/Üstün zekâlılık Problemi ve Aile

    Aile ve Şiddet

    Nüfus Politikaları ve Aile

    Ekonominin Araçları ve Aile

    Yoksulluk ve Aile

    Mekân ve Aile Yapısı Arasındaki İlişki

    "Din, Gelenek ve Modernite Bağlamında Bir Değer Olarak Aile konferansının ardından Diyalog Avrasya Platformunun genel kurul toplantısı gerçekleştirilecek.

    Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi, http://www.gyv.org.tr/ adresinden veya 0533 311 62 32 numaralı telefonla Erkam Tufan Aytav'tan alınabilir...




    Dünya, 'çatırdayan aileye' çözüm arıyor Yorumları