Teröristbaşı Öcalan'dan destek şartı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-22-2010 (23:34)   Son Mesaj: 11-22-2010 (23:34)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    11-22-2010

    Teröristbaşı Öcalan'dan destek şartı

    Teröristbaşı Öcalan'dan destek şartı


    Ömür boyu hapis cezasını İmralı'da çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan, bugün kendisini ziyaret eden kardeşi aracılığıyla bazı açıklamalarda bulundu.

    Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın "Eğer devlet gerçek ve demokratik şekilde Kürt sorununa çözüm getirecekse sonsuza kadar katkı sunarız" dediğini söyledi.

    Kurban Bayramı sebebiyle açık görüş için sabah saatlerinde İmralı'ya hareket eden Mehmet Öcalan ve İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde kalan diğer tutuklular akşam saatlerinde adadan döndü. Gemlik İlçe jandarma Komutanlığındaki işlemlerin ardından arabasına binerken gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Öcalan, "Bizler 11 yıldır gelip gidiyoruz. Ancak son beş yıldan beri 31 dakika görüştürüyorlar. Bütün cezaevlerinde açık görüş bir saattir. Bu demokratik değildir. İnsan haklarıyla bağdaşmıyor. Buradaki mahkumlarla görüş de bir saat olmalıdır" diye konuştu.
    Gazetecilerin soruları üzerine teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın sağlık durumunun normal olduğunu kaydeden Mehmet Öcalan, bir dizi sıkıntısının devam ettiğini dile getirdi. Öcalan, Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununa yönelik değerlendirmelerde bulunduğunu belirterek, Öcalan'ın, "Eğer devlet gerçek ve demokratik şekilde Kürt sorununa çözüm getirecekse sonsuza kadar katkı sunarız. Eğer oyalama taktiği uygulanacaksa bu kimseye fayda getirmez" dediğini vurguladı.




    Teröristbaşı Öcalan'dan destek şartı Yorumları