Taksim'de tecrit karşıtları yürüdü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-22-2010 (22:56)   Son Mesaj: 11-22-2010 (22:56)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    11-22-2010

    Taksim'de tecrit karşıtları yürüdü

    Taksim'de tecrit karşıtları yürüdü


    Kendilerine ''Tecride Karşı Mücadele Platformu'' adını veren bir grup ''cezaevlerinde tecridin kaldırılması ve ağırlaştırılmış müebbet hükümlülerinin taleplerinin kabul edilmesi'' amacıyla Taksim'de yürüyüş gerçekleştirdi.

    Galatasaray Lisesi önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, bildiri dağıtarak ve ''tecride son'', ''ağırlaştırılmış müebbetler yalnız değildir'' şeklinde sloganlar atarak Taksim Meydanı'na kadar yürüdü.
    Burada grup adına bir basın açıklaması yapan Gülten Işık, bu gece saat 23.00'de Ankara'ya hareket ederek taleplerini ilgililere bildireceklerini söyledi.

    Türkiye'de idam cezasının kaldırılmasıyla uygulamaya konulan ağırlaştırılmış müebbet hapsin ''mahkumu diri diri ömrü boyunca tabuta koyduğunu'' öne süren Işık, ''Ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü tutsaklara tecrit altında ölümle sonlanacak bir yaşam vaat ediliyor. Bu tutsaklara insanca yaşam hakkı tanınmıyor. Onlara uygulanan her türlü sınırlama, kısıtlama ve işkence ise meşru görülmektedir'' diye konuştu.

    Ağırlaştırılmış müebbet hükümlülerinin taleplerinin havalandırma sürelerinin uzatılması, hücre koşullarının iyileştirilmesi, yan yana hücrelerdeki hükümlülerin aynı saatte ve beraber havalandırmaya çıkarılması olduğunu belirten Işık, bu taleplerin hapishane idarelerince tek başına uygulanabileceğini savundu.

    Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

    AA




    Taksim'de tecrit karşıtları yürüdü Yorumları