İZLE Türkiye NATO'da başarılı oldu mu?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-22-2010 (22:54)   Son Mesaj: 11-22-2010 (22:54)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    11-22-2010

    İZLE Türkiye NATO'da başarılı oldu mu?

    İZLE Türkiye NATO'da başarılı oldu mu?


    Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci'nin birlikte sunduğu 'Aslında Ne Oldu?' da bu hafta olası CHP ve BDP ittifakı, NATO'daki savunma anlaşması Türkiye'deki yankıları tartılşılıyor..



    Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ve Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün sunduğu programa Yenişafak yazarı İbrahim Kahveci de konuk olarak katılıyor..
    Program CHP ve BDP'nin olası bir ittifakı ve solda birlik arayışları gündemiyle başladı..

    CHP-BDP İTTİFAKI TÜRKİYE'NİN YARARINA

    Hasan Öztürk, olası ittifakın Türkiye'nin yararına olacağını söyledi.. 'Son zamanlarda milliyetçi çizgiye kayan CHP, bu ittifakla aslında solda birliği gerçekleştirirse Türkiye kazanır' dedi.

    'Kılıçdaroğlu'nun Kemalizm gömleğini çıkarırsa bunu tabanına nasıl anlatacak ve ya teşkilat nasıl algılayacak? Aslında bu tartışmadan Kılıçdaroğlu da memnun BDP de memnun. Bu daha çok tartışılacak.. Bu ittifak olursa solda yeni bir blok oluşacak. Solda yeni bir blok kimin lehine olur derseniz bana göre Türkiye'nin lehine. Çünkü BDP yanlızlaştırıldıkça marjinelleşşiyor.. Bir bölge bir etnik parti durumuna geliyor. CHP Kılıçdaroğlu'yla birlikte yeni bir sol söylem peşinde. Böylece uzun zamandır eksik olan muhalefet talebini destekleyeceği görüşündeyim' dedi.

    KILIÇDAROĞLU'NUN AHMET KAYA VE YILMAZ GÜNEY'İN MEZARINA ZİYARETİ

    Ünal Tanık, 'MHP bu ziyarete pek de olumlu bakmadı.. Bahçeli -Sen nasıl olur da bir hakimin katilininiz mezarını ziyaret edersin- dedi.. Bu ziyaret ne anlama geliyor?' sorusuna Hasan Öztürk şunları söyledi:

    'Kılıçdaroğlu, Sav'la köprüleri attığı gün -Korku imparatorluğunu yıktık- sözleri aslında bu ziyaretleri de içinde kapsıyor.. Sonraki Diyarbakır ziyareti de bunun sonucu. Ama önemli olan samimiyet konusunda Kılıçdaroğlu ve teşkilatının bunu sürdürebilmesi' dedi..

    FÜZE SAVUNMASI SİSTEMİNDE TÜRKİYE BAŞARI SAĞLADI MI?

    'Önceki gün Lizbon'da NATO üyesi ülkelerin imzaladığı füze savunma sisteminde Türkiye'nin başarı elde ettiği konulardan biri İran meselesi' diyen Ünal Tanık, 'İran Dışişleri Bakanı bizim Dışıişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayıp kutlaması herhalde Türkiye'nin başarısını orta koyuyor' dedi.
    Tanık, diğer bir başarının da füzenin kapsama alanının Türkiye'nin istediği gibi çizilmesi olduğunu söyledi.

    İbrahim Kahveci, 'Fransa, İran konusunda bu kadar ısrarcı davranmasının asıl nedeni bölgede tek güç olma niyetidir.. Aslına bakarsanız, İran, Fransa'nın bölgede en çok ekonomik ilişkisinin olduğu ülke.. Buna karşın Sarkozy'nin ABD'ye baskı yapmasının altında eskiden olduğu gibi bu bölgede yine güç olma istediğidir' dedi..

    Ayrıntılar gelecek..




    İZLE Türkiye NATO'da başarılı oldu mu? Yorumları