Türk tırları Bulgar gümrüğüne takıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-22-2010 (21:57)   Son Mesaj: 11-22-2010 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    11-22-2010

    Türk tırları Bulgar gümrüğüne takıldı

    Türk tırları Bulgar gümrüğüne takıldı


    Kurban Bayramı öncesinde Kapıkule Sınır Kapısından çıkış yaparak Avrupa'nın çeşitli ülkelerine yük götüren Türk tırları, dönüş yolunda Bulgaristan'ın Kaptan Andreova Sınır Kapısında 10 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

    Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıdaki Türk tırının Bulgaristan'dan Türkiye'ye geçmek için sınır kapısında beklediğini belirtti.
    Kaptan Andreova Sınır Kapısında ve gümrük sahası dışında yaklaşık 400 tırın gümrük işlemlerinin tamamlanmasını beklediğini ifade eden Kılıç, şunları söyledi:

    ''Bulgar yetkililerden aldığımız bilgiye göre, Kaptan Andreova Sınır Kapısında ve dışında 400 kadar tır gümrük işlemlerinin tamamlayıp Türkiye'ye giriş yapmak için bekliyor. Bu tırlar bayram öncesi Türkiye'den çıkış yapmışlardı. Günde 900 kadar aracın çıkışını yapmıştık. Şimdi bu araçlar geri dönüş yolundalar. 24 saatte 800 kadar aracın girişi yapılırsa, bu kuyruklar böylesine uzamaz. Ancak bu sayı 800'ün altına düşerse kuyruklar oluşuyor. Bizim tır gümrük sahamız boş. Bulgaristan'dan giriş yapan tırları en kısa sürede geçişini sağlıyoruz. Bizim gümrük sahamızda çift kantar ve 6 gümrük peronu çalışıyor. Kuyrukla ilgili bizde bir problem yok.''

    Bu arada, Türkiye'ye ulaşan tır sürücüleri, Türkiye'ye geçmeden önce Bulgaristan tarafında saatlerce beklediklerini belirtiler.

    AA




    Türk tırları Bulgar gümrüğüne takıldı Yorumları