Göçükten çıkarılamayan 2 madencinin ailesi CHP'de   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-22-2010 (14:34)   Son Mesaj: 11-22-2010 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 412  

    11-22-2010

    Göçükten çıkarılamayan 2 madencinin ailesi CHP'de

    Göçükten çıkarılamayan 2 madencinin ailesi CHP'de


    Türkiye Taş Kömürü İşletmesi'nin Zonguldak Karadon'daki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitirenlerle, göçük altından çıkarılamayan 2 madencinin aileleri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

    CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve İzzet Çetin ile birlikte madenci ailelerinin sorunlarını dinlediği ve CHP olarak ne yapılması gerekiyorsa yapma sözü verdiği belirtildi.
    Göçük altından çıkarılamayan Dursun Kartal'ın oğlu Turgut Kartal'ın, mağduriyetlerinin devam ettiğini dile getirdiği ve göçük altındaki iki madencinin cenazesini alamadıklarını ifade ettiği kaydedildi. Açıklamada Kartal'ın, ''babalarının cenazesine ulaşamamanın acısını yaşadıkları, yetkililerin ise kendilerine karşı duyarsız davrandığını söylediği'' aktarıldı.

    Göçükte yaşamını yitiren madenci Hüseyin Arslan'ın eşi Fatma Arslan'ın da ''sorumluların gerekli duyarlılığı göstermemesinden'' yakındığı belirtildi.

    Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun da ''sorunları yakından bildiği, gerekli destek, yardım ve katkı için yapılması gereken her şeyi yapacaklarını, ilgili her mercide ve platformda madenci ailelerinin sorunlarına sahip çıkacaklarını söylediği'' kaydedildi.




    Göçükten çıkarılamayan 2 madencinin ailesi CHP'de Yorumları