Özdalga, cevap hakkını yayımlamayan gazeteyi kınadı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-22-2010 (14:38)   Son Mesaj: 11-22-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 376  

    11-22-2010

    Özdalga, cevap hakkını yayımlamayan gazeteyi kınadı

    Özdalga, cevap hakkını yayımlamayan gazeteyi kınadı


    TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, bir haberle ilgili cevap hakkının aynı gazete tarafından yayımlanmamasını kınadı.

    Özdalga, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 18 Kasım'da, kendisine ait olmayan sözlerin iki gazetede yer aldığını anımsattı.
    Bu haberlere ilişkin cevap hakkını kullandığını ve haberin gerçek dışı olduğunu kayıtlara dayanarak açıkladığını belirten Özdalga, bir gazetenin açıklamasını yayımladığını ancak ''olayın asıl faili olan diğer gazetenin açıklamasına yer vermediğini, olumsuz yayınına devam ettiğini'' söyledi.

    Bu gazetenin ''olayı susarak geçiştirmeye, örtbas etmeye çalıştığını, Ahmet Kaya ve Hrant Dink olaylarında yaptıklarının yeni bir örneğini daha sergilediğini'' ileri süren Özdalga, şöyle konuştu:

    ''Bu gazete, kendi imal ettiği haberle ilgili ertesi gün mikrofonu muhalefetin düzeyi iyi bilinen sözcüsüne uzattı. O şahsın, kişiliğime ve aileme saldıran sözlerinde önemli haber değeri buldu, açık din ayırımcılığı yapan lafları manşete taşındı. Kişilik haklarıma ağır saldırıda bulunan, ailemle ilgili en ağır ifadeleri geniş bir şekilde yayınlayan, buna karşılık sahip olduğum en doğal cevap hakkını tanımayan gazetenin bu davranışı, hiç bir gazetecilik ahlakı ve insani değerle uyum içinde değildir. Bu kabul edilemez tutumu şiddette kınıyorum.''




    Özdalga, cevap hakkını yayımlamayan gazeteyi kınadı Yorumları