Erdoğan'ın 'Füzelerin komutası kimde?' yanıtı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-22-2010 (13:36)   Son Mesaj: 11-22-2010 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    11-22-2010

    Erdoğan'ın 'Füzelerin komutası kimde?' yanıtı

    Erdoğan'ın 'Füzelerin komutası kimde?' yanıtı


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Balistik Füze Savunma Sisteminin komutasının kimde olacağına ilişkin olarak Şu anda 'komuta şu ülkededir' diye belirlenmiş bir şey söz konusu değil'' dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'den havasahası ve limanların açılması talebine ilişkin olarak, ''Eğer eş zamanlı olarak açmaya varlarsa biz de varız. Bunu zaten ilgili bakan arkadaşlarım da her zaman dile getiriyorlar. Biz de uluslararası toplantılarda dile getiriyoruz. Bizden kimse kalkıp bu noktada farklı şeyler beklemesin'' dedi.

    Erdoğan, ''12 mille alakalı olarak 'anlaşmaya varıldı' diye bir şey yok. Bir defa çalışmalar görüşmeler devam ediyor. Anlaşmaya varıldığı anda zaten taraflar birleşik olarak açıklamasını yaparlar. Yani 'şu şu şu konularda şu şu şekilde anlaşılmıştır' denir. Henüz böyle bir şey söz konusu değil, Görüşmeleri yetkili arkadaşlarımız devam ettiriyorlar. Belli bir noktaya varınca önümüze getirecekler. Gerekli açıklamayı da o zaman yaparız'' dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Balistik Füze Savunma Sisteminin komutasının kimde olacağına ilişkin olarak, ''Komuta olayına gelince, bunlar bundan sonra yapılacak olan birleşimlerde, bir araya gelmelerde o zaman tespit edilecek. Şu anda 'komuta şu ülkededir' diye belirlenmiş bir şey söz konusu değil'' dedi.




    Erdoğan'ın 'Füzelerin komutası kimde?' yanıtı Yorumları