Ekonomik, güvenli ve bir o kadar zorlu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-22-2010 (09:54)   Son Mesaj: 11-22-2010 (09:54)    Cevap: 0    Gösterim: 601  

    11-22-2010

    Ekonomik, güvenli ve bir o kadar zorlu

    Ekonomik, güvenli ve bir o kadar zorlu


    Bayram dönüşü çileye dönüşürken haber merkezlerinin ilgisini çekmeyen Adapazarı-Haydarpaşa hattında da ayrı bir çile yaşanıyor. Birçok kişi yolculuğunu ayakta tamamlamak zorunda kalıyor.



    İhsan AYDIN'ın haberi
    Bayram başlangıcında ve bitişinde televizyon kanallarının canlı yayınları otoyol girişlerinde, köprü geçişlerinde ve feribotlarda olur ancak kimse bugüne kadar demiryollarında durum nasıl diye sormadı. Tren yollarında durum karayolundan beter. Adapazarı-Haydarpaşa hattında 3 saatlik yolculuğu yolcular ayakta tamamlamak zorunda kalıyor. Tren yolculuğundan görüntüler ve yolculuk esnasında yaşanan anlardan enstantaneler haberimizin videosunda.

    İŞKENCEYE DÖNÜŞEN TREN YOLCULUĞU

    Bölgesel hatlardan en yoğunu olan Adapazarı-Haydarpaşa hattında çalışan trenler her tatil öncesi ve sonrası aşırı yoğunluk yaşıyor. Ekonomik ve güvenli olan tren yolculuğu bu hatlarda adeta işkenceye dönüşüyor. Bilet satışları koltuk sayısına göre yapılmayan bölgesel hatlarda yoğunluk yaşandığı dönemlerde birçok kişi yoluculuğu ayakta tamamlamak zorunda kalıyor. Her tatil döneminde bu durum yaşanmasına rağmen bu dönemlerde ek sefer konulmuyor.

    İLK DURAKTA DOLUYOR

    Bayram tatilinin son günü Adapazarı"ndan 11.20"de kalkan tren daha ilk durakta doldu. Daha sonraki duraklarda binmek isteyen yolcular ise yolculuklarını ayakta tamamlamak zorunda kaldı. Bölgesel hattı kullanan birçok yolcu bayramlarda ve tatillerde bu trenlerde yoğunluk yaşandığını ve insanların ayakta yolculuk yapmak zorunda kaldığını söyledi. Yolcular trenin ilk durakta dolduğunu ve sonrasında yolcuların ayakta kaldığını söyledi.



    KUCAKTA ÇOCUK AYAKTA YOLCULUK

    Ayakta bile durmanın zor olduğu bu yolculuk sırasında koridorlar, kapı önleri doluydu. Kucağında çocukla yolculuk yapmak zorunda olan yolcular, simit satmak için koridoru yara yara geçen simitçiler... Tıka basa dolu geçen yolculuk sırasında eski alışkanlıkları devam ettiren bazı yolcular da kapı boşluklarında sigara içmekten geri durmuyordu.

    YÜZDE 50 DAHA UCUZ

    Sakarya-Haydarpaşa ve İzmit-Haydarpaşa arasında otobüs bilet fiyatı ortalama 12 TL, İzmit-Haydarpaşa tren bileti ise 5.75 TL. Ekonomik olan bu yolculuk sırasında trafiğe yakalanma riski yok. Söğütlüçeşme"de inenler Avrupa yakasına da Metrobüs sayesinde hızlıca ulaşıyor. Metrobüs tren yolculuğunu cazip hale getirse de tren seferlerinde yaşanan yoğunluğa çare bulunmaması ekonomik ve risksiz olan bu ulaşımın cazibesini azaltıyor.

    Ekonomik, güvenli ve bir o kadar zorlu

    Ekonomik, güvenli ve bir o kadar zorlu

    Ekonomik, güvenli ve bir o kadar zorlu

    Ekonomik, güvenli ve bir o kadar zorlu

    Ekonomik, güvenli ve bir o kadar zorlu

    Ekonomik, güvenli ve bir o kadar zorlu





    Ekonomik, güvenli ve bir o kadar zorlu Yorumları