SDP terör örgütü KCK'ya destek çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-21-2010 (23:38)   Son Mesaj: 11-21-2010 (23:38)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    11-21-2010

    SDP terör örgütü KCK'ya destek çıktı

    SDP terör örgütü KCK'ya destek çıktı


    Beyoğlu'nda bir grup, ''Devrimci Karargâh Örgütü'' soruşturması kapsamında bazı kişilerin tutuklanmasını protesto etti.

    Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ve bazı sivil toplum kuruluşlarının birlikte yaptığı açıklamada terör örgütü KCK/TM soruşturması kapsamında yapılan tutuklamalar eleştirildi. Hatırlanacağı gibi SDP bölücü terör örgütü PKK'nın devamı niteliğinde olan KCK ile bağlantılı olduğu ileri sürülmüştü. Devrimci Karargah örgütünün öldürülen lideri Orhan Yılmazkaya bölücü terör örgütü PKK kamplarında eğitim aldığı ortaa çıkmıştı.
    Protestoyu yapacak grup, önce İstiklal Caddesi Galatasaray Lisesi'nin önünde toplandı. EHP, ESP, SP, DİP-G, SDP, TÖP,BDP,SBH ve DİSK üyelerinin yer aldığı protestoya katılan yaklaşık 50 kişilik grup, pankart açarak Taksim Meydanı'na kadar yürüdü.

    Kendilerini 'Sıra Kimde İnisiyatifi' olarak adlandıran grup, İçerde dışarıda hücreleri parçala, Zindanlar yıkılacak, tutsaklara özgürlük, devrim tutsaklar özgürlüğümüzdür."şeklinde slogan attı.

    Grubun slogan atmasını sağlayan bir kişinin yaptığı açıklamalar arasında, KCK soruşturmasından tutuklananları eleştirmesi de dikkat çekti. KCK soruşturmasından tutuklananlar ile SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın fotoğraflarının da grubun taşıdığı aynı pankart üzerinde bulunması da gözlerden kaçmadı.

    Taksim Meydanı'nda grup adına yapılan açıklamada, ''Devrimci Karargâh Örgütü'' ile ilgili operasyonlar kapsamında SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ile bazı yöneticilerinin tutuklandığı hatırlatıldı.

    Bazı yasal derneklerde, kitle örgütlerinde, sendikalarda politik çalışma yapmanın, bir siyasi partide yönetici olmanın örgüt üyeliğine kanıt olarak gösterilmeye başlandığı belirtilen açıklamada, ''Tutuklu SDP üyeleri serbest bırakılsın, anti demokratik Terörle Mücadele Kanunu kaldırılsın'' denildi.




    SDP terör örgütü KCK'ya destek çıktı Yorumları