İstanbullu bayram tatilinde 'trafiği' sevdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-21-2010 (22:58)   Son Mesaj: 11-21-2010 (22:58)    Cevap: 0    Gösterim: 566  

    11-21-2010

    İstanbullu bayram tatilinde 'trafiği' sevdi

    İstanbullu bayram tatilinde 'trafiği' sevdi


    Kurban Bayramı tatilinde İstanbul'dan gidenler sayesinde geride kalanlar, trafikte rahat bir nefes aldı.

    Bayram öncesinde iki semt arasında yolculuk yapmak saatleri alırken, 9 günlük bayram tatili boyunca bu süre dakikalara kadar düştü. İstanbullu istediği yere kısa sürede ulaşmanın keyfini doya doya yaşadı. Şehirde kalanlar tatile gidenlerin bir daha geri gelmemesini istedi. Hatta bir sürücü, "İstanbul'un kapılarını kapatın, daha da kimseyi almayın." diye espri yaptı.

    Tatile giden de İstanbul'da kalan da 9 günlük bayram tatilinde rahat bir nefes aldı. Tatile gidenler dinlenirken, şehirde kalanlar trafik stresini çekmeden ulaşmak istedikleri yere rahatça gitti. Normalde trafiğin kilitlendiği noktalar bile bu süre boyunca açık oldu.
    İstanbul'da 30 yıldır otomobil kullandığını söyleyen Güner Taşdemir, trafik yönüyle hiç bu kadar rahat bayram geçirmediklerini söyledi. Ulaşım noktasında ziyaretlerini rahat yaptıklarını belirten Taşdemir, "Bunun dışında eve ve işe rahat gidebilme imkanımız oldu. Buradan ben izine gidenlere teşekkür etmek istiyorum. Bize İstanbul'da trafiksiz bir hayat yaşattılar. Onlar tatil yerlerinde tatil yaptı, biz de burada tatil yaptık." dedi.

    İstanbul'un İstanbul olalı trafik yönüyle böyle rahat günler geçirmediğini belirten Taşgetiren, "İstanbul'dan ayrılanlar hiç gelmesin, İstanbul'u bize bıraksın. İstanbul'un kapılarını kapatın, daha da kimseyi almayın." diye espri yaptı.

    Taksi şoförü Rıfat Karaca ise, trafiğin boş olmasından memnun olduğunu fakat, insanların şehri terk etmesinden dolayı iş yapamadıklarını söyledi. Bayram süresince sürekli zarar ettiklerini söyleyen Karaca, çoğu zaman müşteri bulamadıklarını, yakıt parasını ceplerinden verdiklerini belirtti. Bayramda en fazla 60 TL aldığını ifade eden Karaca, "Bayramdan önce çok iyiydi. Arefe gününden bu yana bomboş. İnsanlar daha yeni yeni İstanbul'a gelmeye başladı. Buna rağmen yolda trafik yoğunluğunun olmamasından çok memnun olduk. Bayram öncesinde normalde Şirinevler'den Küçükçekmece'ye 20 dakikada gidiyorduk. Şimdi 10 dakika bile sürmüyor. Araba resmen uçuyor." diye konuştu.




    İstanbullu bayram tatilinde 'trafiği' sevdi Yorumları