Kerem Yılmazer mezarı başında anıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-20-2010 (13:57)   Son Mesaj: 11-20-2010 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 832  

    11-20-2010

    Kerem Yılmazer mezarı başında anıldı

    Kerem Yılmazer mezarı başında anıldı


    İstanbul'da 20 Kasım 2003'te Levent'teki HSBC Genel Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Kerem Yılmazer, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

    Yılmazer'in eşi Göksel Kortay, terör saldırısı sonucu ölen tek tiyatro sanatçısının eşi olduğunu belirterek, üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen acısının ilk günkü gibi hissettiklerini söyledi.
    HSBC'ye yönelik saldırının üzerinden 7 yıl geçti. Bu saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Kerem Yılmazer, sevenleri tarafından hiç unutulmadı. Her yıl kabri başında anılan sanatçıyı sevenleri bu yıl da yalnız bırakmadı. Yaklaşık 15 tiyatro sanatçısı ve ailesi Yılmazer'i gözyaşları arasında andı.

    Anma töreninde konuşan Göksel Kortay, her yıl kabir başında eşini andıklarını, üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen acısını ilk günkü gibi hissettiklerini söyledi. Eşinin terör saldırılarında ölen tek tiyatro sanatçısı olduğunu aktaran Kortay, "Teröre simge olmasını ve bu olayların artık sonlanmasını istiyoruz. Her izlediğim haberde terör mağdurlarını görünce hüngür hüngür ağlıyorum. Kerem'e yandığım gibi yanıyorum. Kaybolan giden canlara çok üzülüyorum. Allah bu ülkeyi en yakın zamanda terör belasından kurtarsın." dedi.

    "HSBC BİNASI, TERÖR KURBANLARI MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRÜLSÜN"

    İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, konumu itibariyle Türkiye'nin terör saldırılarına maruz kaldığını belirtti. Bu saldırılardan birinde hayatını kaybeden Yılmazer'i anmak için toplandıklarını söyleyen Şamlıoğlu, "Saldırının yapıldığı binanın önünden her geçişimde Kerem aklıma geliyor. Saldırının üzerinden onca zaman geçmesine rağmen bina hala tamamlanamadı. İçin için de hiç tamamlanmamasını istiyorum. Oranın teröre kurban verilenlere yönelik bir anıta dönüştürülmesini istiyorum. Orası bir müze haline getirilmeli ve müzenin adını da Kerem Yılmazer müzesi olmalıdır." diye konuştu.

    Tiyatrocu Tarık Şerbetcioğlu ise yıllardır çok sayıda tiyatro sanatçısını kaybettiklerini fakat Kerem Yılmazer'in ölümünün çok farklı olduğunu aktardı. Yılmazer'in hain bir terör saldırısında aralarından ayrıldığını hatırlatan Şerbetçioğlu, terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyledi. Konuşmaların ardından bir din görevlisi eşliğinde dualar edildi.




    Kerem Yılmazer mezarı başında anıldı Yorumları