Yazıcıoğlu köyünün anahtarı teslim edildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-18-2010 (18:58)   Son Mesaj: 11-18-2010 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    11-18-2010

    Yazıcıoğlu köyünün anahtarı teslim edildi

    Yazıcıoğlu köyünün anahtarı teslim edildi


    Pakistan'da sel felaketinin vurduğu Nowsehra kentinde BBP ve İHH ortak yardım kampanyasıyla BBP'nin Kurucusu ve merhum lideri "Muhsin Yazıcıoğlu Köyü" adı altında yapılan evler evleri sel felaketinde yıkılan Pakistanlılara teslim edildi.

    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve beraberindeki heyet önce sel baskınına uğramış devlet hastanesini ziyaret etti. Sel sularının komple yuttuğu hastanedeki tüm cihazların bozuk olduğu ve hastanenin adeta bir harabeye döndüğü gözlendi.

    Duygusal anların yaşandığı hastane çıkışında partililer buraya 100 yataklı hastane yapma sözü verdi. Hastane ziyaretinin ardından Kızılay Mevlana evlerinin bulunduğu alanı ziyaret ederek burada yayan ailelere para yardımında bulundular.
    Daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu köyüne gelen partilileri kapıda çocuklar Türkiye bayrağı sallayarak ve çiçekler atarak karşıladı. Pakistanlıların yoğun ilgi gösterdiği açılıştan bir konuşma yapan Topçu, "Pakistan'a tuğladan yapılan evleri ilk biz yaptık ve teslim ettik. Fakat bununla yetinmeyerek Mehmet Akif Ersoy, Şeyh Şamil, İzzet Begoviç ve Ahmet Yesevi köylerini de Pakistanlı Müslüman kardeşlerimiz için yapacağız" dedi.

    Hastane ziyaretine değinen Topçu, orada gördüğü manzaranın savaşta bile olmayacağını belirterek, buraya 100 yataklı bir hastane yaptıracaklarını söyledi. Türk insanını yardıma davet eden Topçu, Kurtuluş Savaşı'nda Pakistanlıların yaptığı büyük yardıma da değindi.

    Bölgede evlerin yanı sıra cami ve çocuklar için park da yapıldı. Pakistanlı çocukların yoğun ilgi gösterdiği parkta çocuklar, "Büyük Türkiye Yaşa Türkiye" sloganları attı.

    İHA




    Yazıcıoğlu köyünün anahtarı teslim edildi Yorumları