Mersin'de tır minibüse çarptı: 20 yaralı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-18-2010 (18:04)   Son Mesaj: 11-18-2010 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    11-18-2010

    Mersin'de tır minibüse çarptı: 20 yaralı

    Mersin'de tır minibüse çarptı: 20 yaralı


    Mersin'de, limana girmek için manevra yapan tıra çarpan yolcu minibüsündeki 20 kişi yaralandı.

    Alınan bilgiye göre, Mehmet Nezir Danış yönetimindeki 33 M 1029 plakalı Çay Mahallesi Koop'a ait yolcu minibüsü, İsmet İnönü Bulvarı'nda seyir halindeyken Liman (B) Kapısından içeriye girmek için için manevra yapan Cindi Celen'in kullandığı 56 AZ 380 plakalı tıra çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüs, tırın kupası ile 56 AT 380 plakalı dorse arasında sıkıştı.

    Kaza sonrası aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar, çevredeki vatandaşlar ve polis tarafından minibüsten çıkarıldı. Sıkışan yolculardan 1'i kadın 2 kişi de itfaiye ekipleri tarafından minibüsün camları kırılarak kurtarıldı.

    Çok sayıda 112 Acil Servis ekiplerinin sevk edildiği kaza yerinde anne ve babalarını kanlar içinde gören çocuklar gözyaşlarını tutamazken, kimi anne babalar ise yaralı çocuklarını kucaklarında ambulansa kadar taşıdı. Bir genç kadın ise sıkışan annesi çıkarılmadan ambulansa binmemek için direndi. Olay yerine gelen yaralı yakınları da tıra zarar vermeye çalışınca polis tarafından güçlükle engellendi.

    Kazada yaralanan 20 kişiden 12'si Toros Devlet, 6'sı Mersin Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 1 kişi Devlet Hastanesi, 1 kişi de özel bir hastanede tedavi altına alındı.

    Yakınlarının durumu hakkında bilgi almak için hastanelere gelen vatandaşlarla özel güvenlik görevlileri arasında zaman zaman arbede çıktı.

    Yetkililer, 3 kişinin durumunun ağır olduğunu, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydettiler.




    Mersin'de tır minibüse çarptı: 20 yaralı Yorumları