MHP'Li Bal: Erdoğan camide siyaset yapıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-18-2010 (17:37)   Son Mesaj: 11-18-2010 (17:37)    Cevap: 0    Gösterim: 712  

    11-18-2010

    MHP'Li Bal: Erdoğan camide siyaset yapıyor

    MHP'Li Bal: Erdoğan camide siyaset yapıyor


    MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, bayram namazına giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın namazını kıldığı caminin avlusunda miting yaptığını ileri sürerek, Erdoğan'a ''İnsan orada elini açtığı zaman Allah karşısında, araya niye siyaseti sokuyorsun?'' diye seslendi.

    Bal, MHP Konya İl Başkanlığı tarafından Bera Otel'de düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın Kurban Bayramı namazı çıkışında cami avlusunda bir miting düzenlediğini, dini değerleri siyasete alet ettiğini savundu.
    AK Parti'nin milli ve manevi değerleri kendi siyasi hedefleri doğrultusunda suistimal ettiğini iddia eden Bal, şöyle konuştu:

    ''Suistimal o dereceye varıyor ki, bayram namazına giden Sayın Başbakan bayram namazını kıldığı caminin avlusunda miting yapıyor. Oraya insanlar bir farzı yerine getirmek için gidiyor. Orası Allah'ın evi. Orada insanlar Allah'la baş başa. İnsan orada elini açtığı zaman Allah karşısında. Araya niye siyaseti sokuyorsun? Dinimizin, örfümüzün, adetimizin gereği olan başörtüsü meselesini gerektiğinde gerebildiği kadar geriyor, siyasetine alet ediyor. Sandıkta başörtüsü hassasiyetini istediği oya çevirdikten sonra unutuyor. Ta ki ikinci bir sandık olayı gelene kadar. Bunun gibi din ve vicdan hürriyetiyle ilgili insanlarımızın inandığı gibi yaşayabileceği, inançları doğrultusunda hayatına tahammül edebileceği bir arzuyu siyasi emellerine alet ediyor.''

    DÖN ÇAĞRISI

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partiden ayrılanları geri dönmeleri için camiaya davet ettiğini anımsatan Bal, ''Ben buradan Konya'dan kendilerine duyuruyorum. Buyurun gelin kalbimiz, gönlümüz, hepimiz için bu ülke için çarpmaktadır. Birlik olalım. Aramızdaki sevgi, saygı ve hürmeti artıralım. Çok ciddi bir tehlike içinde olan milletin beka soruna hep birlikte çözüm arayalım ortak aklı yaratalım'' çağrısında bulundu.

    CHP ve AK Parti'nin başörtüsü meselesinin referandum boyunca sürdürdüğünü ancak referandumun ardından unuttuğunu ileri süren Bal, CHP ve AK Parti'nin, oyları aldıktan sonra başörtüsü mağdurlarını, başörtüsü sorunuyla baş başa bıraktığını savundu.

    Bayramlaşma programına, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP İzmir Mİlletvekili Şenol Bal, MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Arslan Korkmaz ile çok sayıda partili katıldı.




    MHP'Li Bal: Erdoğan camide siyaset yapıyor Yorumları