Cindoruk: Süleymaniye'yi işgali sindiremiyorum   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-17-2010 (17:36)   Son Mesaj: 11-17-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 446  

    11-17-2010

    Cindoruk: Süleymaniye'yi işgali sindiremiyorum

    Cindoruk: Süleymaniye'yi işgali sindiremiyorum


    DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Bu bayram sabahı Sayın Başbakanın Süleymaniye'yi işgal etmesini içime sindiremiyorum. Zannettim ki Mimar Sinan konuşuyor'' diyerek sert tepki gösterdi.

    Bayramlaşmak üzere geldiği DP İstanbul İl Merkezinde partililerce halaylarla karşılanan Cindoruk, ''Partililerin, halkın ve Silivri tutsaklarının bayramını kutluyorum. En kısa zamanda haksızlığa uğrayan herkesin özgürlüğe kavuşmasını yürekten diliyorum'' dedi.
    Bayramlarda siyaset yapmanın doğru olmadığını, ancak gördüğü bir noktanın altını çizmek istediğini dile getiren Cindoruk, şunları söyledi:

    ''Bu bayram sabahı Sayın Başbakanın Süleymaniye'yi işgal etmesini içime sindiremiyorum. Süleymaniye Camisi 550 senelik milli iftihar vesilemiz. O, Sinan'ın, Kanuni Sultan Süleyman'ın hepimize bıraktığı muhteşem bir mirastır. Sayın Başbakan orayı tamir ettirdi, onardı diye bir konuşma yapıyor. Zannettim ki Mimar Sinan konuşuyor. Mimar Sinan'ın kalfası konuşuyor. Tarihe şahitlik etmesi için söylüyorum. Sadece bizim zamanımızda Süleymaniye 3 kez onarım görmüştür. Adnan Menderes, Demirel ve Özal zamanında. Ama hiçbirimiz de 'Onarım yaptık' diye Süleymaniye Camisi'nde açılış, gösteri yapmadık. Dün sabah Süleymaniye Camisi'ne siyaset girmiştir.''

    Cindoruk, gelecek hafta 27 ilde kongrelerini yapacaklarını, parti olarak ilk olağan büyük kongreyi de aralık ayı içinde gerçekleştireceklerini bildirdi.

    Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cindoruk, Silivri Cezaevinde tutuklu bulunanlarla ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

    ''Herkesin bayramını kutluyorum. Ama biliyorum bu kutlama onları teselli etmiyor. Bu iktidar gidicidir. Bu iktidarın yargıçları da savcıları da gidicidir. Adalet kalıcıdır. Mahkeme kadıya mülk değildir. En kısa zamanda özgürlüklerine kavuşacaklarına inanıyorum.




    Cindoruk: Süleymaniye'yi işgali sindiremiyorum Yorumları