Yerebatan trafiğe kapanıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-17-2010 (16:31)   Son Mesaj: 11-17-2010 (16:31)    Cevap: 0    Gösterim: 586  

    11-17-2010

    Yerebatan trafiğe kapanıyor

    Yerebatan trafiğe kapanıyor


    Tarihi sarnıç, üzerinden akan trafiğin baskısından ötürü çökme tehlikesiyle yüz yüze. Yerebatan Caddesi'nin trafiğe kapatılması için tur otobüslerine yeni güzergâh aranıyor.

    Zeynel YAMAN'ın haberi
    Koruma Kurulu tarafından 1990'lı yıllardan bu yana belediyeye gönderilen uyarılarda, otobüs ve araç trafiğinin oluşturduğu baskı nedeniyle Sarnıcın çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilerek, önlem alınması istendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, kısmen araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılan Sultanahmet Meydanı ve çevresine bağlantıyı sağlayan caddelerden biri olan Yerebatan Caddesi'nin turist otobüsleri de dahil araç trafiğine kapatılması gündemde. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin toplantısında, Yerebatan Caddesi'nin trafiğe kapatılması halinde İstanbul'un turizm potansiyelinin etkilenmemesi için otobüslere yeni güzergâh bulunması gerekliliği kararlaştırıldı. Bayram sonrası yürürlüğe girmesi planlanan çözüme göre, İstanbul İl Özel İdaresi'nin eski binasının da yer aldığı cadde tamamen araç girişine yasaklanırken, yaya girişine açık hale getirilecek. Vatan Caddesi'nde yapılan yeni binaya taşınan İstanbul İl Özel İdaresi'nin eski binası, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak yeşil alan ve park olarak kullanılacak.




    Yerebatan trafiğe kapanıyor Yorumları