Öldürülen 4 kardeşleri için gözyaşı döktüler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-16-2010 (18:04)   Son Mesaj: 11-16-2010 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    11-16-2010

    Öldürülen 4 kardeşleri için gözyaşı döktüler

    Öldürülen 4 kardeşleri için gözyaşı döktüler


    Van'ın Erciş ilçesi Çelebibağı beldesindeki evlerinde 4 çocuğuyla öldürülen anne Saide Aslan'ın hayatta kalan çocukları bayramı buruk karşıladı. Anne ve kardeşlerinin mezarını ziyaret eden çocuklar gözyaşı döktü.

    Çelebibağı beldesi Yeni Mahalle Yavuz Sultan Selim Caddesi 30. Sokak'taki evlerinde, 9 Kasımda taş ve bıçak darbeleriyle öldürülmüş halde bulunan anne Saide Aslan ile çocukları Sinan, Pınar, Fatma ve Mevlüt Aslan, Kurban Bayramı'nın ilk gününde mezarları başında anıldı.
    Kırkdeğirmen köyünde taziyeleri kabul eden baba Burhan Aslan, hayatta kalan çocukları Murat, Emre, Zühre ve Asya ile köz mezarlığına giderek, eşi ve çocuklarının mezarını ziyaret etti.

    Mezarlıkta dua eden ve annelerinin mezar taşına sarılarak gözyaşı döken Murat ve Emre Aslan, daha sonra annelerinin yanı başındaki kardeşlerinin mezarlarına kapandı. Murat ve Emre Aslan'ın feryadı mezarlıktaki yakınlarını da ağlattı. İki kardeş, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

    Baba Burhan Aslan, acılarının hafifleşmesi için katillerin bir an önce yakalanması gerektiğini belirterek, güvenlik güçlerinin eşini ve 4 çocuğunu acımasızca öldürenleri bulacağına dair inancını koruduğunu söyledi.

    Şimdiye kadar tüm bayramları eşi ve çocuklarıyla bir arada geçirdiğini anlatan Aslan, ''Ramazan bayramında birlikteydik ve bayramdan iki oğlumu alarak İstanbul'a çalışmaya gittim. Bu bayram onlarla bayramlaşamadık. Bu da acımızı katlıyor'' dedi.

    Katledilen 4 yaşındaki oğlu Mevlüt'ün ölmeden bir hafta önce kendisinden oyuncak istediğini vurgulayan Aslan, çocuklarına bayramlık alamamanın üzüntüsü içerisinde olduğunu dile getirdi.

    Aslan ailesinin akrabalarından Yusuf Kurum ise olayla ilgili bilgisi olanların güvenlik güçlerine vereceği en küçük ayrıntının dahi olayı çözmek için yeteceğini bildirerek, cinayetin aydınlatılması için herkesi güvenlik güçlerine yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

    Anne ve kardeşleri katledilen çocukların psikolojilerinin bozulduğuna dikkati çeken Kurum, ''Bu çocuklar hergün mezarlığa giderek anne ve kardeşlerinin mezarı başında ağlıyor. Gün geçtikçe psikolojileri daha kötüye gidiyor. Bunlara mutlaka psikolojik destek sağlanması gerekiyor. Yetkililerin bu konuda duyarlı davranarak çocuklara sahip çıkması lazım'' şeklinde konuştu.

    9 Kasım'da, Saide Aslan ile çocukları Sinan, Pınar, Fatma ve Mevlüt, Çelebibağı beldesindeki Yeni Mahalle Yavuz Sultan Selim Caddesi 30. Sokak'taki evlerinde ölü bulunmuştu.




    Öldürülen 4 kardeşleri için gözyaşı döktüler Yorumları