Vali Mutlu: Huzurlu bir bayram başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-16-2010 (17:54)   Son Mesaj: 11-16-2010 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 560  

    11-16-2010

    Vali Mutlu: Huzurlu bir bayram başladı

    Vali Mutlu: Huzurlu bir bayram başladı


    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'da huzurlu bir bayramın başladığını belirterek, ''Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk, üzücü bir şey yok'' dedi.

    Mutlu, Kurban Bayramı nedeniyle Zeytinburnu'ndaki Erikli Baba Türbe ve Tekkesini Koruma, Yaşatma ve Kültür Dayanışma Derneğini ziyaret ederek, vatandaşlarla bayramlaştı.
    Bayramlaşmaya evine en yakın olan bu merkezden başladığını ve bugün yapacağı aile ziyaretlerinin ardından bayramın son gününe kadar sosyal hizmet kuruluşları, çocuk yuvaları, huzur evleri ve Darülaceze'yi ziyaret edeceğini belirten Mutlu, 73 milyonluk Türkiye'nin yanı sıra bütün İslam topluluğunun bugün güzel bir bayramı yaşadığını ve bayramda tüm Müslümanların herkesin gönlünde huzur, mutluluk ve barışın olması için birbirine dua ettiğini söyledi.

    Vali Mutlu, bayramların, paylaşmanın en zirveye taşındığı günler olduğunu, bu günlerde sevgiyi, dostluğu ve kardeşliği paylaşmaları gerektiğini, bunun hem ferden hem de devletin milletiyle kucaklaşması, sevgisini, merhametini, adaletini, hakkaniyetini, hukukunu paylaşması açısından önemli olduğunu vurguladı.

    Vali olarak İstanbul'un bütün değerli hemşehrileriyle kucaklaşmayı önemsediğini ifade eden Hüseyin Avni Mutlu, şunları söyledi:

    ''İstiyoruz ki bu ülkede 73 milyon, kardeşliğini, birliğini, beraberliğini, dirliğini ve iriliğini muhafaza etsin. Farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, önemseyen, yaşatan ve birlik beraberlik noktasında hassasiyetimize vurgu yapan bir anlayışı taşıyoruz. Cemevleri de bir inancın paylaşma noktası olarak önemli mekanlar. Burada içtimai hayatımız, inanç dünyamız itibariyle değerlerimiz yaşatılmaktadır. Bu değerlerin hepsine saygı duyuyoruz. Burada ayrısı gayrısı olmayan, özü sözü birbiriyle aynı olan, kardeşliği yüce, sevgiyi, adaleti kucaklayan bir duruşumuz var. Hedefimiz bu zenginliğimizi ve güzelliğimizi artırmak. Onun için el ele, gönül gönüle olmaya devam etmek durumundayız. Milletimizin bu gücü en büyük zenginliğidir. En büyük zenginliğin birlik ve beraberlik ruhu olduğunu asla unutmayalım.''

    -''KAMU HİZMETLERİ AKSAMADAN SÜRÜYOR''-

    Vali Mutlu, İstanbul'da şu ana kadar bayramın huzurlu bir şekilde devam ettiğini belirterek, ''Herhangi bir problem yok. Kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımız kurbanlarını kesiyor. Cemevlerimizde insanlar kurbanlarını kesiyorlar. Kamu hizmetleri aksamaksızın devam ediyor. Dolayısıyla huzurlu bir bayram başladı ve devam edecek. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk, üzücü bir şey yok'' dedi.

    Hüseyin Avni Mutlu, kurban kesip kesmediği yönündeki bir soruya da ''Kurban kestik. Evde kestim'' karşılığını verdi.

    -DİĞER KONUŞMALAR-

    Ziyarette konuşan Erikli Baba Türbe ve Tekkesini Koruma, Yaşatma ve Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Metin Tarhan da Vali Mutlu'nun Alevi-Bektaşi inancının, kültürünün icra edildiği, tarihi ve kültürel bir mekanı ziyaret etmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tarhan, ''Vali'miz, halkı kaynaştıran, halk tarzı bir kültürle, halkıyla birlikte yürüyen ve yöneten bir şahsiyet. Özellikle bu mistik ve tarihi ortamda O'nu burada ağırlamak birleştiricilik açısından önemli'' dedi.

    Alevi Dedesi Binali Doğan da Aleviler olarak İslamı, inancı farklı yaşadıklarını, ama yöneticilerin bu farklılığı gözeterek, bütün vatandaşlarına eşit bir şekilde yaklaşmak, vatandaşlarının, yaşamını, inanç özgürlüğünü, huzurunu, barışını temin etmekle yükümlü olduğunu söyledi.

    Bunun devletin asli görevi olduğunu ve devletten beklentilerinin de bu olduğunu ifade eden Doğan, ''Bu ziyaret de gecikmiş bir ziyarettir. Biz bin yıldır Anadolu'da inancımızla varız. İslamın temelinde biriz, ama yaşam şeklimiz, İslamı hayata geçirmede, ritüellerde farklılık vardır. Bu İslam'ın da gereğidir. Onun için birbirimizi kabullenip sevgi, saygı çerçevesinde bu ülkede bir arada yaşayacağız. Biz bu ülkenin asli unsurlarıyız'' dedi.

    Ziyarette Vali Mutlu'ya et kavurma, pilav ve ayran ikram edildi.




    Vali Mutlu: Huzurlu bir bayram başladı Yorumları