Eyüp Belediyesi'nden 38 şehite 38 kurban   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-16-2010 (17:54)   Son Mesaj: 11-16-2010 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 507  

    11-16-2010

    Eyüp Belediyesi'nden 38 şehite 38 kurban

    Eyüp Belediyesi'nden 38 şehite 38 kurban


    Eyüp Belediyesi, Kurban Bayramı’nda anlamlı bir organizasyona imza atarak Eyüplü 38 şehit için kurban kesti.

    Eyüp Belediyesi"nin geçen yıl başlattığı "Şehitlerimize kurban kesimi" organizasyonu, Eyüp Sultan Camii"nde kılınan Bayram namazı sonrası başladı. Eyüplü 38 şehidin ailesi, Şehit Aileleri Derneği üyeleri ve vatandaşların katıldığı kurban kesiminde bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Şahin, "Vatan toprağını korumak üzere askere giden ve şehit olan Eyüplü Mehmetçiklerimiz adına onların aileleri için Belediyemiz kurban kesimi gerçekleştirmiştir. Onlar vatan toprağını korumak üzere askere giderek şehit olmuş, yiğit Mehmetçiklerimiz. Bu topraklar şehitlerimizin kanıyla alınmıştır" dedi.

    Türk milletinin her şeyini, vatanı uğruna savaşan ve canını kaybeden şehitlere borçlu olduğunu dile getiren Şahin, "Şehitlerimiz için ne yapsak azdır, onların aileleri de bizim başımızın tacıdır. Sadece belediyeler, kamu kuruluşları değil, tüm vatandaşlarımız aynı duyarlılığı gösterirse şehit ailelerimizin mağduriyeti azalmış olur. Onların ocağına düşen ateşi söndürmek mümkün değil ancak acılarını biraz olsun hafifletmek için tek bir yürek olmalıyız" diye konuştu. Eyüp Belediyesi"nin bu tür anlamlı organizasyonlara her zaman imza attığını kaydeden Başkan Yardımcısı Sedat Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Geçtiğimiz yıl Mehmetçiklerimizi, Eyüp Sultan Camii önünden aileleriyle birlikte, Mehter Marşıyla, ellerine kınalar yakarak uğurlamıştık... Yine geçen yıl, şehit ailelerimiz için kurban kesimi gerçekleştirmiştik. İnşallah Allah ömür verirse bu tür organizasyonları geleneksel hale getirerek her yıl tekrarlayacağız. Ben Şehit Aileleri Derneği Eyüp Şubesi Başkanı Mehmet Güner"e, bugünkü kurban kesimimiz sırasında bizleri yalnız bırakmayan kahraman şehit Mehmetçiklerimizin ailelerine çok çok teşekkür ediyorum. Tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum."

    Şehit Aileleri Derneği Eyüp Şubesi Başkanı Mehmet Güner de Eyüp Belediyesi"ni gerçekleştirdiği bu anlamlı organizasyon nedeniyle kutlayarak, "Bu örnek bir girişimdir. Eyüp Belediyesi"ne tüm şehit aileleri adına çok teşekkür ediyorum" dedi. (ANKA)




    Eyüp Belediyesi'nden 38 şehite 38 kurban Yorumları