Sıtkı Usta, son yolculuğuna uğurlandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-16-2010 (17:58)   Son Mesaj: 11-16-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    11-16-2010

    Sıtkı Usta, son yolculuğuna uğurlandı

    Sıtkı Usta, son yolculuğuna uğurlandı


    İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında vefat eden dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar'ın cenazesi, Kütahya'da toprağa verildi.

    Pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesi'nde dün vefat eden Olçar'ın cenazesi, Kütahya'daki evine getirildi. Cenaze, Kütahya Ulu Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından cami bahçesindeki musalla taşına konuldu. Ayakta durmakta güçlük çektikleri gözlenen Olçar'ın eşi ve üç kızı, cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.
    Müftü Mustafa Üskülüplü'nün kıldırdığı cenaze namazı sonrası cemaatten helallik istendi. Bir süre omuzlarda taşınan Olçar'ın cenazesi, daha sonra cenaze aracına konuldu. Olçar, Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazına, Olçar ailesinin yakınları, Kütahya Vali Vekili Haluk Saygı, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay, Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Kütahya Belediye Başkan Vekili Nejat Özturan ve vatandaşlar katıldı.

    SITKI OLÇAR

    Sıtkı Olçar, 1948 yılında Kütahya'da doğdu. 1973 yılında 'Osmanlı Çini' adını verdiği kendi atölyesini kurdu. Çinicilik ve seramik alanında çalışmalarını sanatından taviz vermeden sürdürdü. Antik desen ve formları uyguladığı çinicilik çalışmalarında, İznik ve Kütahya örneklerini ele alarak yeni biçim ve öz arayışına yöneldi. 1980 yılından itibaren özellikle İznik çinileri üzerine çalıştı ve kaybolup gitmekte olduğu sanılan Kütahya çiniciliğine yeni bir boyut ve dinamizm getirdi.




    Sıtkı Usta, son yolculuğuna uğurlandı Yorumları