Acil serviste beklerken öldü iddiası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-16-2010 (17:08)   Son Mesaj: 11-16-2010 (17:08)    Cevap: 0    Gösterim: 509  

    11-16-2010

    Acil serviste beklerken öldü iddiası

    Acil serviste beklerken öldü iddiası


    Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdikleri annelerinin, acil serviste beklerken öldüğünü iddia eden çocukları, hastane çalışanlarına tepki gösterdi. Güvenlik görevlileri, görüntü almaya çalışan AA muhabirini darp etti.

    Bayram Çakır (34) ve Yılmaz Çakır (39), saat 05.00'te kalbindeki rahatsızlık nedeniyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine getirdikleri anneleri Duriye Çakır'ın (59) ölüm haberini alınca sinir krizi geçirdi.
    Annelerinin yaklaşık 6 saat acil serviste bekletildiğini ve müdahale edilmediğini öne süren Çakır kardeşler, hastalarının ihmal nedeniyle öldüğünü ileri sürerek hastane çalışanları ile tartışmaya başladı.

    Bağırarak tepki gösteren kardeşleri güvenlik görevlileri zorla dışarı çıkarmaya çalışırken, bir güvenlik görevlisinin de Yılmaz Çakır'ın ağzını elleriyle kapatmaya çalıştığı görüldü.

    Zorla dışarı çıkarılan Çakır kardeşler, burada da tepki göstermeye devam edince Çakır kardeşleri polis sakinleştirmeye çalıştı.

    Bu sırada görüntü almaya çalışan AA muhabirini güvenlik görevlileri darp etti.

    Olayın ardından yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Bayram Çakır, 4 ay önce Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp ameliyatı yapılan annesi Duriye Çakır'ın dün gece rahatsızlanması üzerine önce Gazi Devlet Hastanesine götürdüklerini, burada kalp ritminde sorun olduğu gerekçesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiğini ancak yoğun bakımda yer olmadığı için buraya yönlendirildiğini söyledi.

    Annelerini saat 05.00'te Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne getirdiklerini ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

    ''Biz saat 05.00'ten beri buradayız. Bir müdahale olmadı. Acilde bekletildik. Tahlil, tahlil başka bir şey yok. Müdahale yapılmadı burada. Davacı olacağız. Yeşil kartlıyız diye kimse bize sahip çıkmadı. Ameliyatını yapan doktor da annemi iyileşmeden taburcu etti. Bu yüzden ciddi sağlık sorunları yaşadı.''

    Hastane yetkilileri ise şikayet halinde hastanın ölümünde ihmal olup olmadığının bayram tatilinin ardından araştırılacağını söylediler.




    Acil serviste beklerken öldü iddiası Yorumları