Hıdır: Türkiye'nin imajı zedelenmeye çalışılıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-16-2010 (16:36)   Son Mesaj: 11-16-2010 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    11-16-2010

    Hıdır: Türkiye'nin imajı zedelenmeye çalışılıyor

    Hıdır: Türkiye'nin imajı zedelenmeye çalışılıyor


    AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Mehmet Nil Hıdır, Kurban Bayramı'nda bir kaç kişinin yaptığı hatanın Türk milletine mal edilip, Avrupa Birliğine girme aşamasındaki günlerde Türkiye'nin imajının zedelenmeye çalışıldığını söyledi.

    AK Parti Muğla İl Başkanlığınca parti binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Hıdır, okyanus aşırı ülkelerden Türkiye'ye getirilen ve ''Angus'' isimli hayvanların, vatandaşların ellerinden kaçırmasıyla hoş olmayan görüntülerin ortaya çıktığını belirtti.
    Hıdır, ''Vatandaşlarımız bu hayvanları ellerinden kaçırıyor. Daha sonra bunları yakalamak için bir çok kişi seferber oluyor. Büyük uğraşlar sonucunda yakalanan bu hayvanlar vinçler yardımıyla araçlara yükleniyor. Bu aşamada hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Kurban Bayramı'nda bir kaç kişinin yaptığı hata Türk milletine mal edilip, Avrupa Birliğine girme aşamasındaki günlerde Türkiye'nin imajı zedelenmeye çalışılıyor'' diye konuştu.

    Mehmet Nil Hıdır, şunları kaydetti:

    ''Bizim inancımızda bir hayvan kesilirken onun gözlerinin bağlanması vardır. Hayvana şefkat gösterilmesi, incitilmemesi vardır. Bunlar din görevlisi hocalarımız tarafından her bayram öncesinde anlatılır. Hayvanlara nezaketle davranılması söylenir. Bir hayvan kesilirken diğer hayvanın onun kan kokusunu almaması için uzak bir mekana taşınması söylenir. Küçük çocuklarımızın bu ortamlardan uzaklaştırılması özellikle ifade edilir. Ama nedense dinimizin bu güzellikleri anlatılmaz, bir kaç tane kötü örnek televizyonlarda günlerce Türkiye'nin gündemini işgal eder. Yurt dışına Avrupa'ya mesajlar verilir. Bakın, Türkiye'de hayvan haklarıyla ilgili vahşetler yaşanıyor diye ifade edilir.

    Eğlence olsun diye İspanya'nın arenalarında boğalar vahşice öldürülür. Kimse onlara bir şey demez yada domates festivalinde binlerce ton domates zayi edilir bunları kimse görmez. Ama Türkiye üzerinde içte ve dışta imajımızı bozmak isteyen ve Türkiye'yi bir türlü Avrupa nezdinde yüceltmek istemeyen bazı kişiler var. Ben bunu tekzip etmeyi bir milletvekili olarak kendime görev bildim. Çünkü milletimiz böyle haksız ithamlara maruz kalmamalı.''

    Hayvanların kesim alanlarıyla, ekonomik değeri olan derilerinin ve sakatatlarının değerlendirilmesiyle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldığına anlatan Hıdır, ''Bu konuda belediyelere talimatlar gönderildi. Tarım Bakanlığımız tarafından mezbahalar desteklendi. Kesimhanelerin daha modern daha hijyenik olması sağlandı. Ama bütün bu çalışmalar görünmez gösterilmez olumsuz bir kaç tane örnekle Türkiye'nin gündemi işgal edilir. Milletimize çok büyük haksızlık yapıldığı inancındayım'' dedi.




    Hıdır: Türkiye'nin imajı zedelenmeye çalışılıyor Yorumları