Pişman oldular, çaldıkları paraları iade ettiler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-16-2010 (16:04)   Son Mesaj: 11-16-2010 (16:04)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

    11-16-2010

    Pişman oldular, çaldıkları paraları iade ettiler

    Pişman oldular, çaldıkları paraları iade ettiler


    Bursa'da bir evden ev sahibinin tedavisi için biriktirdiği 3 bin TL'yi çalan 3 kadın, olayı televizyondan izledikten sonra pişman olunca, avukatları aracılığıyla parayı sahibine iade etti.

    Alınan bilgiye göre, Beşevler Mahallesi'nde oturan Nazlı ve Yahya Topal çiftinin evi geçtiğimiz ay soyuldu. Eve giren hırsızlar rahatsızlığı nedeniyle tedavi parası biriktiren Yahya Topal'ın 3 bin TL'sini çalarak kayıplara karıştı.
    Topal çiftinin durumu polise bildirmesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, apartmanın güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

    Ekipler yaptıkları incelemede, olayı 3 kadın zanlının gerçekleştirdiğini ve bu kişilerin şüphe çekmemek için hamile gibi davranıp başörtüsü taktıklarını tespit etti.

    Araştırmayı derinleştiren ekipler, bu kişilerin yine hırsızlık suçundan sabıkalı Handan U. (18), kardeşi Z.U, Gülcan T. (15) olduğunu belirledi.

    Güvenlik güçlerinin zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü sırada, olayı televizyondan izleyen bu kişiler pişman olunca, avukatları aracılığıyla çaldıkları 3 bin TL'yi sahibine gönderdiler.

    Zanlılar, bu olaydan kısa süre sonra Eskişehir'de oturdukları evde güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

    Bursa'ya getirilen zanlıların polise verdikleri ifadesinde, çaldıkları paranın ailenin tedavi için biriktiğini televizyonda haberlerde gördüklerini ve pişman olduklarını, bu nedenle parayı iade etmeye karar verdiklerini söyledikleri öğrenildi.

    Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, Topal ailesinin şikayetçi olmamasının ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı.




    Pişman oldular, çaldıkları paraları iade ettiler Yorumları