Baydemir'den çocuklarını kaybeden aileye ziyaret   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-16-2010 (15:54)   Son Mesaj: 11-16-2010 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    11-16-2010

    Baydemir'den çocuklarını kaybeden aileye ziyaret

    Baydemir'den çocuklarını kaybeden aileye ziyaret


    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yağmur suyunun oluşturduğu su birikintisine girerek boğulan Ahmet ve Furkan Eşme'nin ailelerini ziyaret etti.

    Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ve Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile Diyarbakır-Elazığ karayolunun Üçkuyular mevkisinde yağmur sularının oluşturduğu su birikintisine girerek boğulan ve kuzen olan Ahmet Eşme (4) ve Furkan Eşme'nin (6) ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
    Ziyaretten sonra gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtlayan Baydemir, Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığını söyledi.

    ''Bundan sonraki zaman dilimi içerisinde ceza kovuşturması manasında kimlerin kusuru ve ihmali varsa hukuki süreç işlemeye başladı. En kısa zamanda sonuç alınması konusunda biz de elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz'' diyen Baydemir, olayın yaşandığı ilk dakikadan bugüne değin aileleri yalnız bırakmadıklarını, bundan sonra da bırakmayacaklarını bildirdi.

    Yaşanan acının ortadan kaldırılabilecek bir mağduriyet olmadığını, en azından yaranın hafifletilmesi, yaranın sarılması konusunda elbirliğiyle dayanışma içerisine girilmesini sağlayacaklarını anlatan Baydemir, yaşananların çok acı bir olay olduğunu aktardı.

    Baydemir, şöyle dedi:

    ''Onun için de açık söylüyorum, bugün bayramı kendi evlerimizde girmeden önce bu ailemizden başlattık. Ailenin acısına ortak olmak, destek ve dayanışmamızı ifade etmek için geldik. Tabi ki çok zor. Herhalde bu acıyı bilebilmek için anne baba olmak lazım. İnşallah bu kentte bu son olur. En azından biz kendi adımıza bu kentte böylesi bir acının yaşanmaması için gerekli olan bütün duyarlılığı sağlayacak ve çaba sarf edeceğiz. Keşke bu zincirleme ihmal olmasaydı. Neresinden bakarsanız 12 yıldır adeta biri birine devredilen bir tehlike çanıyla karşı karşıyayız.''

    -MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT SÜRECİ İŞLEYECEK-

    Büyükşehir Belediyesi olarak konuya ilişkin soruşturmalarını yaptıklarını ve tespitlerinin bulunduğunu belirten Baydemir, çukurun 1997 yılında kimin tarafından açıldığını, ne kadar işletildiğini, ruhsatını, iznini nereden, hangi kurumdan aldığını tespit ettiklerini vurguladı.

    Çukuru 1997 yılından sonra açan şahsın ya da firmanın daha sonra kime devrettiği, hangi firmaya devrettiğini de belirlediklerini dile getiren Baydemir, ''En sonunda Toplu Konut İdaresi'nin inşaat çalışmalarını yürüten firmanın hangi firma olduğu ve bu çukurdan nasıl istifade ettiğini tespit ettik. Yapılan bütün bu tespitler doğrultusunda hukuki süreç, aynı zamanda maddi ve manevi tazminat süreci de işlemeye devam edecek'' diye konuştu.

    Diyarbakır'da 10 kasımda Diyarbakır-Elazığ karayolunun Üçkuyular mevkisinde yağmur sularının oluşturduğu su birikintisine giren Ahmet ve Furkan Eşme boğulmuş, olayın ardından Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri, motopomplarla çukurdaki suyu boşaltmıştı.




    Baydemir'den çocuklarını kaybeden aileye ziyaret Yorumları