Acemi kasap satırla parmağını kopardı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-16-2010 (13:07)   Son Mesaj: 11-16-2010 (13:07)    Cevap: 0    Gösterim: 640  

    11-16-2010

    Acemi kasap satırla parmağını kopardı

    Acemi kasap satırla parmağını kopardı


    Sivas'ta, kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 120 kişi hastanelere başvurdu. Kesilen kurbanın kemiklerini parçalamaya çalışan bir genç kız satırla parmağını kopardı. Urfa'da boğalar bayram gezintisine çıktı!

    Sivas Numune Hastanesi Acil Servisi'ne kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan 70 kişi başvurdu.
    Hayri Sığırcı Caddesi Yunusemre Mahallesi'nde yaşayan 22 yaşındaki Pınar Çetin, kesilen kurbanın kemiklerini parçalamaya çalışırken, satırla sol elinin orta parmağına vurdu.

    Parmağı kopan genç kız, ailesi tarafından Sivas Numune Hastanesine getirildi. Burada ilk müdahalesi yapılan genç kız, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

    Esentepe Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Bulut'un (65) kestiği kurbanın üzerine düşmesi sonucu sol elinin 2 parmağı kırıldı. Dursun Koç (60) ise kurban kestiği sırada hayvanın hareket etmesi üzerine bıçakla bacağından yaralandı.

    Hastaneye başvuran vatandaşlardan 3'ünün de kurbanlık hayvanların darbeleri nedeniyle yaralandığı kaydedildi.

    Bu arada Sivas Devlet Hastanesine 35, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisine de 15 kişinin el ve ayaklarındaki kesikler nedeniyle müracaat ettikleri öğrenildi.

    Sivas'ta vatandaşlar, kurban kesimi için daha çok belediyenin belirlediği pazar alanlarını tercih etti.

    Kasapların hazır bulunduğu semt pazarlarına kurbanlıklarını getiren vatandaşların, kurban etlerini parçalanmış olarak evlerine götürdükleri, bazı vatandaşların ise sokak aralarında kurbanlarını kestikleri görüldü.

    KOCAELİ'DE KURBAN KESERKEN YARALANAN 35 KİŞİ, HASTANELERE BAŞVURDU

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 35 kişi hastanelere müracaat etti.

    Edinilen bilgiye göre, 25 kişi Kocaeli Devlet Hastanesine, 10 kişi de İzmit SEKA Devlet Hastanesine müracaat etti. Yaralanan 35 acemi kasabın bir bölümü ayaktaki tedavisinin ardından taburcu edilirken, bazıları da genel cerrahi ve ortopedi servislerine gönderildi.

    Genellikle el, kol ve bacaklarında meydana gelen kesiklerle hastanelere gelen vatandaşlardan bazılarının da kurbanlık büyükbaş hayvanların altında kalarak yaralandığı ve boynuz darbesine maruz kaldığı bildirildi.

    ŞANLIURFA'DA KESİME GÖTÜRÜLÜRKEN KAÇAN KURBANLIK BOĞALAR BELEDİYE EKİPLERİ VE SAHİPLERİNİN UZUN SÜREN UĞRAŞLARI SONUCU YAKALANDI

    Şanlıurfa'da kesime götürülürken kaçan kurbanlık boğalar, belediye ekipleri ve sahiplerinin uzun süren uğraşları sonucu yakalandı. Vatandaşlarca kovalanan boğalardan biri, kapısı açık olan avlulu bir eve girdi.

    Beykapısı Mahallesinde kesimhaneye götürülürken kaçan boğayı yakalamak isteyen vatandaşlar, yoğun çaba sarf etti.

    DAR SOKAKLARDA KAÇAN BOĞALARDAN BİRİ KAPISI AÇIK EVE GİRDİ

    Mahallenin dar sokaklarında vatandaşlarca kovalanan boğa, bu esnada kapısı açık olan avlulu bir eve girdi. Burada üzerine kapı kapatılarak sıkıştırılan boğa, olay yerine gelen belediye ekiplerince, uyuşturucu iğne ile sakinleştirildi.

    Boğa sahibi Mehmet Altun, ellerinden kaçan boğayı yakalamak için kovaladıklarını, bu sırada boğanın bir eve girdiğini belirterek, ''Sağolsun ev sahibi anlayışlı çıktı, biz de ekiplere haber verdik'' dedi.

    Bu arada çevrede toplanan vatandaşlar ise ''Boğa bayram gezisine geldi'' şeklinde espri yaptı.

    Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda da sahibinin elinden kaçan kızgın boğayı yakalamaya çalışan belediye ekipleri, uzun süre uğraştı.

    Sıkılan 4 uyuşturucu iğneye aldırış etmeyen kızgın boğa, parktan dışarı çıkarak, mahallenin sokaklarında uzun süre kaçtı. Yaklaşık 1 saat kovalanan boğa, bir apartmanın köşesine sıkıştırılarak, yakalandı.

    Veysel Karani Mahallesinde de sahibinin elinden kaçan kurbanlık boğa, uzun uğraşlar sonrası etkisiz hale getirildi.

    Belediye ekiplerince yakalanan boğalar, sahiplerine teslim edildi.

    VAN'DA ÇUKURA DÜŞEN DANA, BİR SAATLİK ÇALIŞMAYLA KURTARILDI

    Van'ın Edremit ilçesinde sahibinin elinden kaçarak çukura düşen dana, bir saat süren çalışmayla kurtarıldı.

    Alınan bilgiye göre, kurbanlık olarak alınan ve sahibinin dikkatsizliği sonucu bir anda elinden kaçan dana, Edremit ilçesi Erdemkent TOKİ konutları yolunda Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından açılan iki metre derinliğindeki su dolu çukura düştü.

    Çevredeki vatandaşların yardımıyla çukurdan çıkarılmaya çalışılan dana, tüm uğraşlara rağmen çıkarılamayınca durum itfaiye ekiplerine bildirildi.

    Olay yerine gelen ekipler, Edremit Belediyesine ait iş makinesiyle çukurun yan tarafına yol açtı. Yaklaşık bir saat süren yol açma çalışmasının ardından çukura inen vatandaşlar, danayı, boynuna ip bağlayarak düştüğü çukurdan çıkardı.

    Sahibine teslim edilen dana, kesim merkezine götürüldü.

    KAYSERİ'DE BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR TRAKTÖRLERİN YARDIMIYLA KESİLDİ

    Kayseri'de büyükbaş hayvanların kurban olarak kesilmesi sırasında traktörler kullanıldı.

    Kayseri'de bazı kurban satıcıları traktörler yardımıyla kurban kesimi yaptı. Traktörün arkasına takılan hidrolikli vinç sistemi ile arka ayağından bağlanarak yukarı kaldırılan kurbanlar, ayaklarını bağlanmasına gerek kalmadan kesildi.

    Kurban satıcıları, traktörler ile verdikleri bu hizmet karşılığında 20 lira, kurban kesimi için ise 50 lira ücret talep etti.

    Kurbanlarını kendileri kesmeyi tercih eden vatandaşlar ise hayvanın yatırılması ve bağlanması sırasında zor anlar yaşadı.

    Kayseri'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi vatandaşları sevindirdi. Vatandaşlar, yazdan kalma bir havada kurban kesmenin mutluluğunu yaşadı.

    Bazı aileler de havanın sıcak olmasını fırsat bilip kurban kestiği yerde mangal yakarak, piknik yaptı.




    Acemi kasap satırla parmağını kopardı Yorumları