Uyuşturucu kaçakçılarının yeni rotası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-15-2010 (15:22)   Son Mesaj: 11-15-2010 (15:22)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    11-15-2010

    Uyuşturucu kaçakçılarının yeni rotası

    Uyuşturucu kaçakçılarının yeni rotası


    Amerikalı detektiflerin belirlemelerine göre uyuşturucu şebekeleri güzergah değiştirdi. Uyuşturucu ticaretinin yeni merkezi ve kaçırma usulleri şöyle:

    Amerikalı detektiflerin belirlemelerine göre Güney Amerikalı uyuşturucu şebekeleri, satın aldıkları eski büyük jet uçaklarına kokain yükleyerek Avrupa'ya sevkediyor.
    AP'nin haberine göre ABD'de süren davalarda ortaya çıkan bu güzergah kullanılarak, uyuşturucu, Atlas Okyanusu geçilerek Batı Afrika'ya getiriliyor, oradan da Avrupa'ya gönderiliyor.

    ABD'deki mahkemelerde yargılananlardan biri, bu türden 6 sefer yaptığını belirtirken, bir diğeri de 6 uçağa sahip olduğunu itiraf etti.

    Kaçakçılar, okyanus üzerinde radar taramasının olmamasından yararlanarak, uyuşturucuyla doldurdukları büyük uçakları, tespit edilmeden, Atlas okyanusunun diğer yakasına geçirebiliyor.

    Bu konudaki ilk uyarı, geçen yıl sonunda BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi tarafından yapıldı. Bu uyarı, Afrika ülkelerinden Mali'de, Okyanusun diğer yakasından gelmiş ve uyuşturucu dolu bir uçağın yakalanması üzerine yapılmıştı.




    Uyuşturucu kaçakçılarının yeni rotası Yorumları