Bahçeli ayrılıkçı eğilimlere karşı birlik çağrısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-15-2010 (14:56)   Son Mesaj: 11-15-2010 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    11-15-2010

    Bahçeli ayrılıkçı eğilimlere karşı birlik çağrısı

    Bahçeli ayrılıkçı eğilimlere karşı birlik çağrısı


    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ayrılıkçı eğilimlere karşı birlik vurgusu yaptı. Barış ve Demokrasi Partisi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi ve Emek Partisi'nin mesajları şöyle:

    DEVLET BAHÇELİ
    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin her köşesindeki vatandaşların her konuda ve sorun karşısında birleşmelerini, bütünleşmelerini, kardeşçe yaşamalarını ve ayrılıkçı eğilimlere karşı durmaları temennisinde bulundu.

    Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, sevgi ve hürmetin, yardımlaşma ve dayanışmanın, inanç ve ihlasın eşsiz örneklerine şahit olunan Kurban Bayramı'na ulaşmanın heyecanın milletçe yaşandığını vurguladı.

    Bayramla birlikte unutulmaya yüz tutmuş insani değerlerin varlığının bir kez daha ispat edileceğine işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

    ''Ne var ki sosyal hayattaki gerilimler, endişe verici bir aşamaya gelen cinnet ve cinayet haberleri, yozlaşmanın ulaştığı korkutucu boyut, ahlaki değerlerdeki çöküntü ve insanımızın birbirinden hızla uzaklaşması hepimizin üzerinde düşünmesi gereken vahim gelişmeler olarak karşımızdadır.

    Bu kötü tablonun fark edilmemesi ve sürekli olarak olumsuzlukların görmezden gelinerek ve hiçbir sorun yokmuş gibi davranılması doğaldır ki hayırlı sonuçlar vermeyecektir.''

    Kutlu bayram günlerinde içinde bulunulan şartların ve sorunların sağlıklı bir muhasebesinin yapılmasında çok yarar bulunduğunu belirten Bahçeli, mesajında şunları ifade etti:

    ''Elbette Kurban Bayramı millet olarak çok ihtiyacımız olan huzur ve esenlik ortamının bir nebze de olsa sağlanmasına destek olacaktır. Ancak dirlik ve düzenliğin kalıcı olması, güvenlik ve mutluluğun daim kılınması için her şeyin yeni baştan ele alınması gerekmektedir.

    Yüce Allah'a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız kurban ibadetinin manen arınmak ve aklanmak, kırgınlıkların, küskünlüklerin ve anlamsız çekişmelerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir.

    Kurban Bayramının derin hikmeti çerçevesinde vatanımızın her yöresindeki aziz vatandaşlarımızın her konuda ve sorun karşısında birleşmelerini, bütünleşmelerini, kardeşçe yaşamalarını ve toplumsal yapımızda ayrık otu gibi kök salmaya başlayan ayrılıkçı eğilimlere karşı durmalarını içtenlikle temenni ediyorum.

    Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum.''

    DİĞER PARTİLER

    Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Bu kutsal günü anlamlı kılan, kinin, düşmanlıkların unutulması, herkesin birbirine kardeşlik elini uzatması, olanca güzelliğiyle ve renkleriyle bütün kültürlerin, kimliklerin birbiriyle dostça kucaklaşmasıdır'' dedi.

    Demirtaş, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bayramların barış, kardeşlik, hoşgörü ve kucaklaşma duygularının yükseldiği kutsal günler olduğunu belirtti.

    Demirtaş, şunları kaydetti:

    ''Bu kutsal günü anlamlı kılan, kinin, düşmanlıkların unutulması, herkesin birbirine kardeşlik elini uzatması, olanca güzelliğiyle ve renkleriyle bütün kültürlerin, kimliklerin birbiriyle dostça kucaklaşmasıdır.

    Bayramlar da bu barışçıl ve birleştirici özünün toplumsal yaşamımızın bütün alanlarına taşınması, acılı süreçlerin geride bırakılması ve barış içerisinde bir arada yaşam koşullarının oluşturulabilmesi için elzemdir.''

    EŞİTLİK VE DEMOKRASİ PARTİSİ

    Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis ise mesajında, toplumdaki barış ve eşitlik talebinin, demokrasi ve özgürlük beklentisinin bu Kurban Bayramı'nda da ülkenin her köşesinde hissedildiğini ifade etti.

    Halis, mesajında şu görüşlere yer verdi:

    ''Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak, her yurttaşımızın eşit koşullarda bir arada yaşadığı, çatışmaların olmadığı, çocuklarımızın ölmediği, eşit, adil, özgürlükçü ve insanca yaşanan demokratik bir Türkiye için verdiğimiz mücadeleyi sürdürme kararlılığımızı paylaşıyorum.''

    EMEK PARTİSİ

    Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel de bayramların halklar arasında dayanışma ve paylaşma geleneğini simgelediğini belirtti.

    Tüzel'in mesajı şöyle:

    ''Filistin, Irak ve Afganistan emperyalist işgal altında inlemeye devam ediyor. Sermaye diktatörlüğü dünyanın her köşesinde zulmünü sürdürüyor. İşçi ve emekçi kitleleri her geçen gün daha da yoksullaşıyor.

    Bütün dünya için huzur ve mutluluğun, barış ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın gerçekten yaşandığı bayramlara olan özlemle, bütün halkımıza sağlık ve esenlik diliyorum.''




    Bahçeli ayrılıkçı eğilimlere karşı birlik çağrısı Yorumları