Sinn: Yunanistan'ın borcu yapılandırılmalı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-15-2010 (14:19)   Son Mesaj: 11-15-2010 (14:19)    Cevap: 0    Gösterim: 366  

    11-15-2010

    Sinn: Yunanistan'ın borcu yapılandırılmalı

    Sinn: Yunanistan'ın borcu yapılandırılmalı


    Almanya reel sektör güven endeksi IFO'nun Başkanı Hans-Werner Sinn, Yunanistan'ın, faiz yükünün uzun vadede sürdürülebilir olmaması nedeniyle borcunu yeniden yapılandırması gerektiğini söyledi.

    Sinn, Portekiz'de yayımlanan ekonomi gazetesi Jornal de Negocios'a verdiği demeçte, ''Aslında Yunanistan'da borç yapılandırmasının yakında gerekli olabileceğini düşünüyorum'' dedi.
    Yunanistan'ın bu yönde bir karar almasının asıl etkisinin Alman ve Fransız bankalarına olsa bile borcunu yeniden yapılandırmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Sinn, ''(Yunanistan'ın) faiz yükü çok, çok yüksek ve Yunanistan'ın uzun vadede ödeyebileceğinin ötesinde olabilir'' diye konuştu.

    Portekiz ve İrlanda'nın, Yunanistan'dan daha iyi durumda olduğunu belirten Sinn, ''Onlar farklı bir kategoriye sahipler ve borçlarını ödeyebilecek durumdalar'' dedi.

    Almanya'nın Avro Bölgesi ülkelerinin mücadelesine yardımcı olması gerektiği fikrini eleştiren Sinn, bu ülkelerin kendi imkanlarının ötesinde yaşadığını ve bütçe açıklarını azaltmak için gerekli adımları atmaya ihtiyaçları bulunduğunu belirtti.

    ''Borçlanma fonlarıyla yaşamak ilaç almaya benziyor. Bu sağlıklı değil. Bu yüzden ilaçlar azaltılmalı'' diyen Sinn, bu ülkelerin yaşam standartlarını gelirlerine uyarlamayı anlaması gerektiğini ifade etti.

    Almanya'dan çevre ülkelere sermaye ihracatına gönderme yapan Sinn, ''Avronun hakim olduğu son on yılda Almanya, Portekiz, İspanya, Yunanistan ve İrlanda gibi ülkelere kan nakli yaparak, kan kaybetti'' diyerek sözlerini tamamladı.




    Sinn: Yunanistan'ın borcu yapılandırılmalı Yorumları