'İstanbullular şehirli gibi davranmalı'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-14-2010 (20:58)   Son Mesaj: 11-14-2010 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    11-14-2010

    'İstanbullular şehirli gibi davranmalı'

    'İstanbullular şehirli gibi davranmalı'


    İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kurban Bayramı'nda hoş olmayan görüntüler yaşanmaması için İstanbulluları "şehirli davranışı sergilemeleri" konusunda uyardı.

    Belediye gelecek yıldan itibaren kurban için özel birim kuracak. Kesimler internetten canlı yayınlanacak ve kurban etleri evlere paket servis olarak dağıtılacak.
    Kadir Topbaş giderek azalsa da sokaklarda, parklarda, otoyol kenarlarında yaşanan ve hoş olmayan görüntülerin tekrar etmemesi için yeni adımlar atma kararı aldıklarını açıkladı.

    "Şehirde yaşayanlar sehirli gibi davranışlar sergilemeli" diyen Topbaş, kurban kesimine gelecek yıldan itibaren yeni bir sistem getirmeyi hedeflediklerini de aktardı.

    Kurulacak "Alo Kurban" hattı ile kesim yaptırmak isteyenlerin kayıtları toplanacak ve kurban sahipleri kesimi internetten izleyebilecek

    Üstelik yeni sistemle saatlerce kurban kesim merkezlerinde beklemek de tarih olacak.

    Kesilen etler ise adrese teslim edilecek. Bu sistemin sorunsuz işlemesi için büyükşehir ilçe belediyeleriyle koordineli çalışacak.




    'İstanbullular şehirli gibi davranmalı' Yorumları