4 milyon hacı adayı, Arafat'a çıkmaya başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-14-2010 (15:54)   Son Mesaj: 11-14-2010 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    11-14-2010

    4 milyon hacı adayı, Arafat'a çıkmaya başladı

    4 milyon hacı adayı, Arafat'a çıkmaya başladı


    Kutsal topraklarda bulunan yaklaşık 4 milyon hacı adayı, Arafat'a çıkmaya başladı.

    Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan hacı adayları Arafat'a çıkıyor. Türk hacı adaylarının Arafat'a çıkması bugün sabah namazından sonra başladı. Hacı adaylarının yolculuğu yarın saat 03.00'e kadar tamamlanmış olacak.
    Türk hacı adayları Arafat'a otobüslerle taşınırken diğer ülkelerden gelen milyonlarca hacı adayı da yürüyerek Arafat'a ulaşacak.

    Arafat'ta hacı adaylarının bir gece konaklayacakları çadırlar, Müzdelife ve kurbanların kesileceği Mina'da da hazırlıklar tamamlandı.

    Türk hacı adayları için Arafat'ta çadırlar kuruldu. Hacı adayları, arefe günü öğle vaktinde öğle ve ikindi namazlarını birleştirerek (Cem-i Takdim) kılacak.

    Daha sonra Müzdelife'ye hareket edecek adaylar, burada akşam namazını yatsı namazıyla birleştirilerek (Cem-i Tehir) kılacak. Adaylar, hac görevinin vaciplerinden Müzdelife vakfesini yaptıktan sonra Mina'ya hareket edecek.

    KAVUŞMA ANI YARIN

    Hazreti İbrahim'den (a.s) beri vazgeçilmez ibadetlerden olan Arafat vakfesi, Hazreti Adem ve Havva'nın cennetten çıkarıldıktan sonra Cebel-i Rahme'de (Rahmet Dağı) birbirlerine kavuştukları yerde yapılacak.

    Harem-i Şerif'e 21 kilometre uzakta bulunan ve ova görünüşlü 12 kilometrekarelik alana sahip Arafat'ta, dikili beyaz bir sütunun bulunduğu Cebel-i Rahme yer alıyor.

    Yarın milyonlarca insan, burada omuz omuza vererek, Arafat vakfesi yapacak.

    Bugün ihrama girerek Arafat yolculuğuna başlayan hacı adayları, yarın diriliş ve mahşeri yaşayacak.




    4 milyon hacı adayı, Arafat'a çıkmaya başladı Yorumları