APEC zirvesinden çıkan kararlar!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-14-2010 (08:24)   Son Mesaj: 11-14-2010 (08:24)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    11-14-2010

    APEC zirvesinden çıkan kararlar!

    APEC zirvesinden çıkan kararlar!


    Asya-Pasifik liderleri, Japonya'da yaptıkları Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesini tamamladı. APEC zirvesinden bu kararlar çıktı.

    Asya-Pasifik liderleri, Japonya'da yaptıkları Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesini, daha serbest ticaret yönünde adımlar atılması taahhütleri ve bölge çapında serbest ticaret bölgesi nihai hedefiyle bitirdi.
    Japonya Başbakanı Naoto Kan, Yokohama kentinde düzenlenen yıllık zirve toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 21 üye ülkenin sürdürülebilir ve daha nitelikli büyüme için çalışma sözü verdiğini bildirdi.

    Zirvede liderlerin para politikaları konusundaki farklılıklarını bir yana bırakarak bölgenin büyümesi ve toparlanması için hayati önemde gördükleri ticaretin ve yatırımın artırılması taahhüdünde bulunduğu belirtildi.

    ABD, Çin, Japonya, Rusya ve diğer bölge ekonomilerini temsil eden liderlerin ticari dengesizliklerin ve hükümet borçlarının azaltılması, döviz kurlarında keskin ve kargaşaya yol açabilecek dalgalanmalardan kaçınılması gerektiği konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.




    APEC zirvesinden çıkan kararlar! Yorumları