Meclis'in 'EN'lerini tanımaya hazır mısınız?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-13-2010 (13:38)   Son Mesaj: 11-13-2010 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    11-13-2010

    Meclis'in 'EN'lerini tanımaya hazır mısınız?

    Meclis'in 'EN'lerini tanımaya hazır mısınız?


    'Meclisin enleri' haberi, Meclis kulislerinde milletvekillerinin en çok konuştuğu konu oldu. Vekillerlerden bazıları kendileriyle ilgili sonuca itiraz ederken, kimi vekiller de haberde adı geçen milletvekillerine espriler yaptı.

    Cafesiyaset'in dün yaptığı 'Meclisin enleri' haberi, Meclis kulislerinde milletvekillerinin en çok konuştuğu konu oldu. Vekillerlerden bazıları kendileriyle ilgili sonuca itiraz ederken, kimi vekillerde haberde adı geçen milletvekillerini kızdırmadan edemedi.
    İşte cafesiyaset'in yaptığı o araştırma...

    TBMM medyada çoğu zaman tartışmalar, kavgalar ya da tasarı ve teklifleriyle medyada yer bulur. Halbuki TBMM, Türkiye"nin dört bir yanından gelmiş milletvekilleri ve onların taşıdıkları özellikleriyle de ünlüdür. İşte 23. dönem milletvekillerinin "en şişmanı", "en çok okuyanı", "en fazla bahşiş vereni." Kısacası "en"leri...

    TBMM"deki milletvekillerimiz özellikle genel kuruldaki hararetli tartışmalarda ya da ancak oylamalarda görülebiliyor. Halbuki milletvekillerinin günleri zamanlarının çok büyük bir kesimini bu önemli ve Türk milletinin temsil edildiği binada geçiyor.

    Bu nedenle de milletvekilleri kendi aralarında diğer milletvekilleriyle ilgili genel yorumlarda yapabiliyor. Cafesiyaset olarak bu yorumları ve kuliste konuşulanları bir araya getirerek milletvekilleriyle ilgili genel bir "en"ler tablosu oluşturduk. İşte, Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekilleri arasında, diğer vekillerce de kabul görmüş özelliği olan milletvekilimizden ilk bölüm:

    En çok gazete okuyan: Kiminle konuşulsa AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ"ı bu konuda rakipsiz görüyor. Hukukçuluğun vermiş olduğu bir özellikten midir bilinmez, hem gazete sayısı hem de gazeteleri en ufak ayrıntılarına kadar okumasıyla ünlü olan Bozdağ, şimdi rakip arıyor.

    En kavgacı: MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural Meclis"in en kavgacı vekili olarak dikkat çekiyor. Bunda Vural"ın her an kavgaya meyilli, sinirli görünen bir yapıya sahip olmasının da etkisinin olduğu biliniyor. Ancak vekiller her ne kadar öyle görünse de Vural"ın yufka yürekli olduğunu da belirtmeden geçemiyorlar.

    En çok fıkra anlatan: Bu konuda AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Katsal birinciliği kimseye kaptırmıyor. Düşünceye sevkeden, ciddi fıkralarıyla ünlü Katsal"ın fıkra repertuarı da oldukça geniş olarak biliniyor.

    En şık giyinen: ....

    MECLİSİN ENLERİNİN DEVAMINA BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

    Cafesiyaset




    Meclis'in 'EN'lerini tanımaya hazır mısınız? Yorumları