Bakırköy Belediyesi, o aileyi ziyaret etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-13-2010 (12:56)   Son Mesaj: 11-13-2010 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    11-13-2010

    Bakırköy Belediyesi, o aileyi ziyaret etti

    Bakırköy Belediyesi, o aileyi ziyaret etti


    Bakırköy Belediyesi, Viranşehir çöplüğünde atık kağıt toplarken iş makinesinin altında kalarak yaşamını yitiren 13 yaşındaki Hüseyin Seyrek'in ailesini ziyaret etti

    HABERİN FOTO GALERİSİNE BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ
    Seyrek Ailesi'nin, okula giden çocuklarına bundan böyle eğitim bursu vereceğini belirten Bakırköy Belediyesi yetkilileri, aileye gıda yardımı da yaptı.

    Bakırköy Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Özcan Bilir ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine giderek Seyrek ailesini ziyaret etti. 6 Kasım günü, evlerine 200 metre uzaklıktaki çöplükte atık kağıt toplarken, çöplükte çalışma yapan iş makinesinin altında kalarak yaşamını yitiren Hüseyin Seyrek'in yaslı evini ziyaret eden heyet, aileye taziyelerini bildirdi.

    Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özcan Bilir, Hüseyin'in ölümünün kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in ve Bakırköylülerin başsağlığı dileklerini iletmek için geldiklerini aktardı.

    Türkiye'nin neresinde olursa olsun, yaşanan felaketlerin kendilerini derinden sarstığını anlatan Bilir, "Umarız, bir gün sosyal devlet anlayışıyla yönetilen bir ülkeye kavuşuruz. Çocukların okullarına gittiği, çöplüklerde ölmediği, ailelerin evlat acısıyla ciğerinin yanmadığı bir ülkeye kavuşuruz. Hüseyin'in ölümü ve ölüm şekli, Viranşehir'e yüzlerce kilometre uzaklıkta olmamıza rağmen bizi de derinden sarstı.

    Bizler, ülkenin neresinde olursa olsun yaşanan her acıdan, sanki kendi evimizde, mahallemizde yaşanmış gibi üzüntü duyuyoruz. Sizlere, Belediye Başkanımız Ateş Ünal Erzen'in üzüntünüzü derinden paylaştığını iletmeye geldik. İzin verirseniz, Bakırköy Belediyesi, okula giden diğer çocuklarınızın eğitim masraflarını üstlenmek istiyor. Onların da Hüseyin'le aynı kaderi paylaşmasına engel olmak için elinden gelen her şeyi yapmak istiyor. Başka Hüseyinler olmasın istiyor" diye konuştu.

    Baba Budak Seyrek, Viraşehir'den yüzlerce kilometre uzaklıktaki bir belediyenin ziyaretinin kendilerini çok duygulandırdığını anlattı. Özcan Bilir'e ve Bakırköy Belediyesi Başkanı Ateş Ünal Erzen'e teşekkür eden Seyrek şunları söyledi: "İçimiz yanıyor. Evladımızı kaybettik.

    Bugüne kadar, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında tek bir siyasetçi aramadı sormadı bizi. Hüseyin, bu ülkenin evladıydı. Siz, o kadar uzaktan kalkmış gelmişsiniz. Bizi ne kadar duygulandırdığınızı anlatamam. Oğluma mezar olan çöplüğün buradan kaldırılmasını istiyoruz.

    Başka çocuklar ölmesin istiyoruz. Çocuklarımızı okutmak istiyoruz. Bizim sorunlarımızı dinleyecek, anlayacak ve çözüm getirecek insanlara ihtiyacımız var. Bakırköy Belediyesi bizim dilimizi anlamış, kalkmış evimize gelmiş, bize yardım elini uzatmış, bu ziyaret acımızı biraz olsun hafifletiyor. Başkanınıza ve sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır".


    Bakırköy Belediyesi heyeti, daha sonra getirdiği gıda yardımını ve ailenin okula giden çocukları için hazırladığı eğitim bursunu bırakarak Viranşehir'den ayrıldı.

    YerelPosta




    Bakırköy Belediyesi, o aileyi ziyaret etti Yorumları