Japonya'da Çin devlet başkanına protesto!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-13-2010 (11:19)   Son Mesaj: 11-13-2010 (11:19)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    11-13-2010

    Japonya'da Çin devlet başkanına protesto!

    Japonya'da Çin devlet başkanına protesto!


    Japonya'da binlerce kişi, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği zirvesi için Yokohama'ya gelen Çin Devlet Başkanı Hu Cintao'yu protesto etti.

    Kentte yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı protesto gösterisinde, Japon, Tibet ve Moğolistan bayrakları taşıyan göstericiler, "topraklarınızı savunun" ve "Çin emperyalizmini yenin" sloganları attılar.
    Zirveye katılan Japonya ve Rusya Dışişleri Bakanları da iki ülke arasında son dönemde gerilen ikili ilişkileri iyileştirme konusunda mutabık kaldılar.

    Japon hükümetinden bir yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Japonya Dışişleri Bakanı Seiji Maehara ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un zirve çerçevesinde ikili görüşme yaptıklarını söyledi.

    Yetkili, dışişleri bakanlarının, bu görüşmede, iki ülke arasında son dönemde gerilen ilişkileri iyileştirme konusunda hemfikir olduklarını kaydetti.

    Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Japonya Başbakanı Naoto Kan'ın da bugün biraraya gelmesi bekleniyor.

    Japonya, ay başında Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in tartışmalı Kuril adalarını ziyaretiyle ilgili olarak Moskova Büyükelçisini geri çağırmıştı.

    Rusya'nın ''Güney Kuriller'', Japonya'nın ''Kuzey Toprakları'' olarak adlandırdığı bölgeyle ilgili tartışmalar onlarca yıldır sürüyor. Sovyet ordusunun 1945 yılında işgal ettiği ve halen Rusya'nın denetimi altında olan sorunlu bölge nedeniyle, İkinci Dünya Savaşı sonrasında iki ülke arasında (Japonya ve SSCB) barış anlaşması imzalanmadı.




    Japonya'da Çin devlet başkanına protesto! Yorumları