Aranan kimselerin yakanlama oranında büyük artış!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-13-2010 (11:07)   Son Mesaj: 11-13-2010 (11:07)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    11-13-2010

    Aranan kimselerin yakanlama oranında büyük artış!

    Aranan kimselerin yakanlama oranında büyük artış!


    Türkiye genelinde, hakkında arama emri bulunan zanlıların yakalanması, bu sene başlatılan yeni bir sistemin uygulanmasıyla geçen yıla göre yüzde 74 oranında arttı.

    Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliğinin, 2010 yılının 10 ayına ilişkin istatistiklerinden derlenen bilgiye göre, ''Hakkında arama emri bulunan'' kişilerden, geçen yılın ilk 10 ayında toplam 366 kişi yakalanırken, bu yılın ilk 10 ayında toplamda 635 kişi gözaltına alındı.
    Yeni bir sistemle FBI'ın da kullandığı yöntemlerle çalışan dedektif ekipleri, 2 yılın üstünde kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişilerden bu yılın ilk 10 ayında cinayetten 65, yağma ve gasptan 95, kasten adam yaralamadan 25, tecavüzden 21, hırsızlıktan 135, müessir fiilden 34, dolandırıcılık ve iflastan 41, sahtecilikten 90, terörden 2, kaçakçılıktan 5, zimmetten 10, uyuşturucu maddeden 37, diğer kanunlara muhalefetten 25, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefetten 15, Vergi Kanunu'na muhalefetten 23, tehdit etmekten 6, fuhuştan 2, rüşvetten 2, suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan 2, toplam 635 kişiyi yakaladı.

    Geçen yıl 366 kişi gözaltına alınırken, bu yıl yakalanan zanlıların oranında yüzde 74 artış sağlandı.

    Geçen yıl yakalanan kişilerden 315 kişi, bu yıl ise 604 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanma oranında geçen yıla göre yüzde 92 artış olurken, geçen yıl 51 kişi bu sene ise 31 kişi mahkemece serbest bırakıldı.

    FBI'ın da kullandığı yeni görev tanımıyla çalışan dedektifler tarafından ''zanlıların sosyal hayatının incelenmesi'' içerikli, kişinin oturduğu semt, çalıştığı iş yeri, ailesi, tedavi gördüğü hastane, emniyette en son kaydının bulunduğu bölüm gibi sosyal olarak girdiği, çıktığı her yerde haklarında çalışma yapıldığı öğrenilen bu kişilerin resmi kayıtta bulunan ev adreslerinde ise oturmadıkları belirtildi.

    ZANLILAR HAKKINDA MAHKEMEDEN ÇIKAN EVRAK EN KISA ZAMANDA GBT'DE

    Yetkililer tarafından zanlılar hakkında mahkemeden çıkan evrakın en kısa zamanda zanlının GBT'sine işlendiği, kayıttan düşüm işlemlerinin de gerçekleştirilmesinin minimum zamana indirildiği, geçen yıla göre personel artışı yapılmadığı, ancak suçluların yakalanması için daha profesyonel çalışıldığı, kimin arandığının ve nerede aranması gerektiğinin daha iyi bilindiği kaydedildi.

    ''Hakkında arama emri olan'' ve bu yılın ilk 10 ayında yakalanan kişilerden öne çıkanlar arasında, 1990'lı yıllarda 8 kişinin öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla Doğan E, uyuşturucu taşımak suçundan 2 yıldır aranan Avukat İrfan C, 6 ayrı gasp suçundan 55 yıl hapis cezası alan Samet C, Yeditepe Üniversitesinin 5 milyon TL'sini zimmetine geçirdiği iddiasıyla aranan Mürsel Ö. bulunuyor.




    Aranan kimselerin yakanlama oranında büyük artış! Yorumları