Aziz Babuşcu kime 'nohut beyinli' dedi?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-12-2010 (21:38)   Son Mesaj: 11-12-2010 (21:38)    Cevap: 0    Gösterim: 705  

    11-12-2010

    Aziz Babuşcu kime 'nohut beyinli' dedi?

    Aziz Babuşcu kime 'nohut beyinli' dedi?


    AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu konuk olduğu TGRT Ana Haberde Oktay Ekşi'nin takipçisi olduklarını belirtti. Ayrıca hangi yazar için 'beyni nohut kadar' olan ifadesini kullandı? Detaylar...

    Hürriyet Gazetesi yazarı ve Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'nin köşesinde hükümet üyelerini "Analarını bile satarlar" diyerek aşağılamasının ardından Basın Konseyi'ndeki görevine devam etmesine Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu sert tepki gösterdi.

    Önceki gün TGRT Ana Haber Bülteni'ne konuk olan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, özgürlüğün sınırının, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bittiğini hatırlattı. Basının özgürlüğünün dilediğini, tahkir etmeden, küfretmeden dile getirebilme özgürlüğü olarak gördüğünü belirten Babuşcu, bunun toplumda farklı düşünceleri ortaya koyma fırsatı sağlayacağını ifade etti.

    SİYASETTEKİ ÜSLUBUN MEDYADAKİ TEMSİLCİLERİ

    Siyasetteki üslubun medyadaki takipçileri olduğunu dile getiren Babuşcu, şunları söyledi:
    "Oktay Ekşi Bey'in yazdığı o yazı, yazının sonunda kullandığı cümle, yazının bütünlüğü içinde kullandığı üslup, tasvip edilmesi mümkün olmayan bir üsluptur. Bu kadar tecrübeye asla yakıştırılmayacak bir üslup. Yani hakaretin sonrasında, bu milletin yüzde 95'inin tasvip etmeyeceği bir üslup. Sonra da aynı üslupla bir özür beyan ediyor, ama o özrü beyan ederken de o kibirli tavrını sürdürüyor. Basın konseyinde erdem sahibi olan birisinin orda bir saniye durmaması gerekir."

    BEYNİ NOHUT KADAR OLAN KÖŞE YAZARLARI

    Basın Konseyi'nin bu konuda basın ahlak ilkeleri açısından ilkesel bir duruş göstermesini beklediklerini söyleyen Babuşcu, "Bu ilkesel duruşu göstermemesi halinde bunun hazmedilecek bir tarafı yok" dedi.

    Toplumun demokratik tepkisini ortaya koymasını beklediklerini ifade eden Babuşcu, köşe yazarlarına da sert çıktı, referandumda 'Evet' oyu kullanan vatandaşların bazı köşe yazarları tarafından, 'Bir kilo nohut karşılığında aklını satan insanlar' olarak tasvir edildiğini ifade eden Babuşcu, "Beyni nohut kadar olan insanların köşe yazarlığı yaptığı bir ülkede maalesef bu tür yazıların ortaya çıkması normal. Tabii ki toplum bunlara tepki koyuyor, koymalı da. Çünkü pervasız ve ölçüsüz insanların gazeteci kimliği altında törpüleyecek olan yine toplumun kendisidir" dedi.

    Oktay Ekşi ile ilgili olarak Hürriyet Gazetesi'nin önünde bir tepki ortaya konulduğunu hatırlatan Babuşcu, "Ben umuyorum ki aynı tepki Basın Konseyi'nin önünde de tekrarlanmadan oradaki görevini sonlandırmış olsun" dedi.

    Cafesiyaset




    Aziz Babuşcu kime 'nohut beyinli' dedi? Yorumları